Gölbaşı'na sahipsiz köpekleri kim bırakıyor? Mahalle sakinleri yetkililerden çözüm bekliyor!

Sahipsiz sokak köpeği sorunu her gün gündem olmayı sürdürüyor. Ankara'nın Gölbaşı ilçesine bağlı Yaylabağı Mahallesi'nde bulunan sahipsiz köpekler, mahalle sakinlerini zor durumda bırakıyor. Mahallenin güvenli olmasını isteyen mahalle sakinleri, yetkililerden çözüm bekliyor.

Gölbaşı'na sahipsiz köpekleri kim bırakıyor?  Mahalle sakinleri yetkililerden çözüm bekliyor!
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Türkiye'de uzun zamandır gündemde olan sahipsiz köpekler halen büyük bir sorun teşkil ediyor. Türkiye'nin hemen hemen her ilinde bulunan sahipsiz köpekler sürü halinde kent merkezlerinde geziyor. Başkent Ankara'da da sahipsiz köpek sorunu halen çözüme kavuşamadı.

Sahipsiz sokak köpeği sorunu her gün gündem olmayı sürdürüyor.

whatsapp-image-2024-10-02-at-14-34-48-1.jpg

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde de sahipsiz köpekler ilçe sakinlerini zor durumda bırakıyor.

SAHİPSİZ KÖPEKLER VATANDAŞIN CANINI TEHDİT EDİYOR!

Edinilen bilgiye göre, Yaylabağı Mahallesi'nde bulunan sürü halinde gezen 15 sahipsiz köpek, mahalle sakinlerini tedirgin ediyor. Mahallenin güvenli olmasını isteyen vatandaşlar yetkililerden çözüm bekliyor.

Mahallede çok sayıda sahipsiz sokak köpeğinin bulunduğunu belirten mahalle sakinleri, anadolugazete.com.tr'ye yaptığı açıklamada, Gölbaşı Belediyesi yetkililerine seslendi.

whatsapp-image-2024-10-02-at-14-34-48-2.jpg

YAYLABAĞI MAHALLESİ'NE SAHİPSİZ KÖPEKLERİ KİM BIRAKIYOR?

Yetkililere seslenen mahalle sakinleri, köpeklerin çocukları ısırmasından tedirgin olduklarını ifade ederek, "Mahallede zaten sahipsiz köpek bulunuyordu ancak her geçen gün mahallemize bırakılan köpek sayısı artıyor. Köpekler sabaha karşı bırakılıyor. Mahallemizde yaklaşık 25 sahipsiz sokak köpeği bulunuyor. Her gün çocuklarımız eve gelirken pencerede bekliyoruz. Dua ediyoruz. Mahallede çok sayıda okula giden çocuk var. Bu çocukların başına bir şey gelirse bunun sorumluluğu kimin? Bizim mahallemize neden sahipsiz köpek bırakılıyor? Yasa çıkmadı mı? Köpekler belediyelerin barınaklarında kalmayacak mı? Biz mahallemizde sahipsiz köpek istemiyoruz." diye sitem etti.

whatsapp-image-2024-10-02-at-14-36-01.jpg

Geçtiğimiz sene Keçiören'de sahipsiz köpeklerin 12 yaşındaki Tunahan Yılmaz'a saldırdığını anımsatan mahalle sakinleri, çocukları için endişe ettiklerini dile getirdi.

GÖLBAŞI BELEDİYESİ İLÇE SAKİNLERİNE SESLENDİ: İLETİŞİME GEÇİN!

anadolugazete.com.tr'nin ulaştığı Gölbaşı Belediyesi yetkilileri, sokaklara bırakılan köpeklerin belediye ile bir ilgisi olmadığını belirterek vatandaşların bu tür durumlarda iletişime geçmesi için telefon numaralarını bir kez daha hatırlattı.

Vatandaşlar, "0312 485 55 55" iletişim numarasını arayarak Gölbaşı Belediyesine tüm şikayet, istek ve önerilerini iletebilir. Yaylabağı Mahallesi'nde bulunan sahipsiz sokak köpeklerinin toplanmasını isteyen vatandaşlar, Gölbaşı Belediyesinden acil yardım bekliyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.