Herkes Kocama Benziyor kapalı gişe oynandı

2022 yılında aldığı ödüllerle adından söz ettiren oyun Ankara'da bir kez daha kapalı gişe oynadı.

Herkes Kocama Benziyor kapalı gişe oynandı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - HAKAN KARAKOCA

Son dönem tiyatroda daha sıklıkla tercih edilen tek kişilik oyunlar içinde Herkes Kocama Benziyor hem aldığı ödüller hem de izleyenlerin beğenisi ile bir adım öne çıkıyor.

Bir gece pavyonda tuvaletçilik yapan Ayten, kendi düşüş hikayesini kurulu makamında birer birer paylaşıyor. Hikayesi, nasıl bu noktaya geldiğinden, terk eden kocasının yarattığı acıdan, kederinden, hayallerinden vazgeçişinden, ve en çok da içinde biriken öfkeden bahsediyor. Geçmişte anlam veremediği, zamanla parça parça çözümlenen bu öfke, bir gün tuvaletin buzlu camı gibi kırıldığında, her şeyin tamamen değiştiği bir döneme işaret ediyor.

Anlattığı hikayelerde, karşılaştığı kadınların hikayelerinde Ayten görüyor ki tüm kadınların kocaları aynı kişiler. Hatta herkesi bir zaman sonra kocasına benzetiyor. Ve bunun için hapislere bile düşüyor.

Hafta sonu Çayyolu’ndaki Arcadium AVM’nin yeni sahnesinde oynanan oyun, yine kapalı gişe oynadı. Oyuncu Pınar Güntürkün uzun süre ayakta alkışlanan performansı, oyun sonunda da izleyenlerin fuaye alanında kendisini beklemesiyle devam etti.

Oyuna interaktif bir şekilde başlayan ve oyun boyu da buna devam eden Güntürkün, performansıyla 2022 yılında Afife Jale Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu ödülü ve yine 2022 Direklerarası Tiyatro Ödülleri’nde Tek Kişilik Performans ödülü aldı.

Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nde Tiyatro bölümünden mezun olan Pınar Güntürkün, izleyenlerle yaptığı sohbette oyuna hazırlık süreci ve karakterin oluşmasıyla ilgili de konuştu.

İzleyenlerle tek tek fotoğraf çektiren Güntürkün, oyun sonunda yeni sahneler için İstanbul’a hareket etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.