Keçiören Belediyesi Destek Eğitim Merkezleri'nde yeni dönem başladı

Yenimahalle Belediyesi Destek Eğitim Merkezlerinde yeni dönem bilgilendirme toplantısıyla başladı.

Keçiören Belediyesi Destek Eğitim Merkezleri'nde yeni dönem başladı
Yayınlanma:

Yenimahalle Belediyesi'nin her yıl yüzlerce öğrenciyi lise ve üniversite sınavlarına ücretsiz olarak hazırlayan Destek Eğitim Merkezleri, yeni eğitim dönemine bilgilendirme toplantısıyla başladı.

bm2a7104.jpg

Yenimahalle Belediyesi Cumhuriyet Akademisi Nejat Uygur Tiyatro Salonu'nda düzenlenen etkinliğe, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Belediye Başkan Yardımcıları Ferudun Güngör ve Naki Demir'in yanı sıra destek eğitim merkezlerinde öğrenim gören öğrencilerin velileriyle birlikte yaklaşık bin kişi katılım sağladı.

bm2a7144.jpg

EĞİTİMİ DÜZELTMEK GEREKİYOR

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, yeni eğitim öğretim yılı nedeniyle Cumhuriyet Akademisi ve Destek Eğitim Merkezleri’nde verilen eğitimlerin hazırlanan sunum eşliğinde velilere aktarıldığı programda öğrencileri yalnız bırakmadı. Yaşar toplantıda, “Türkiye’nin ekonomi başta olmak üzere eğitim, sağlık gibi birçok sorunları var. Bu sorunları düzeltmenin tek yolu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürüyerek eğitimi düzeltmekten geçiyor. Eğitimi düzeltmeden, gençlerimizi geleceğe hazırlamadan üretimi artıramayız. Öncelikle çocuklarımızın çağdaş bir eğitim almasını sağlayacağız ve çocuklarımız başka ülkelerde yaşama hayali kurmak zorunda kalmayacak. Göreve geldiğim günden beri eğitimdeki adaletsizliklere her zaman şahit oldum. Devlet okulları ve özel okulların ne derece farklı şartlarda eğitim verdiklerini hepimiz biliyoruz. Çocuklarımız aynı şartlarda yetişmiyor. Ne yazık ki son geldiğimiz noktada devlet, okullarını temizleyecek adamı bile gönderemiyor. 2009 yılında göreve başlar başlamaz ilk yaptığımız iş devlet okullarının ihtiyaçlarını karşılamak için meclisten karar çıkarmak oldu. Bugüne kadar Yenimahalle’deki devlet okullarının tümüne fiziki anlamda her türlü desteği verdik, bütçemizden bu alana pay ayırdık” diye konuştu.

bm2a7168.jpg

5 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM DESTEĞİ VERDİK

Yaşar, “Dershaneleri kapattık diyenler adını etüt merkezi yaparak aynı sisteme devam ettiler. Bugün bir liseye hazırlık kursu 100 -150 bin liradan başlıyor. Ekonomik sıkıntı çeken vatandaşımızın bu parayı verecek gücü yok. Yenimahalle’de eğitim kalitesini artırmak ve ailelere eğitim desteği sunmak amacıyla destek eğitim merkezlerini hizmete açtık. Yenimahalle Belediyesi olarak 8 ayrı noktada 5 bin öğrenciye ücretsiz olarak okula yardımcı ve sınavlara hazırlık eğitimi veriyoruz. Bunların hepsini gençlerimiz, çocuklarımız için yapıyoruz. Türkiye’nin aydınlık yarınları için gençlerimizin kaliteli ve çağın gereklerine uygun eğitim alması gerekiyor. Bu bilinçle eğitime yatırım yapmayı sürdüreceğiz" dedi.

bm2a7171.jpg

Konuşmanın ardından destek eğitim merkezlerinde eğitim alarak başarılı olan ve Ankara’nın en iyi liselerine kayıt yaptırma şansını yakalayan gençler sahneye çıkarak, Başkan Yaşar´a teşekkür plaketi takdim etti.

bm2a7199.jpg

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.