Keçiören Belediyesi'nden kadına şiddetle mücadele semineri

Keçiören Belediyesi, toplumsal bir yara haline gelen kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve farkındalığın artırılması amacıyla "Şiddetle Mücadele Etmekten Korkma" başlıklı bir seminer düzenledi.

Keçiören Belediyesi'nden kadına şiddetle mücadele semineri
Yayınlanma:

Keçiören Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe CHP Ankara Milletvekili Semra Dinçer, CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Figen Gündoğdu, CHP Keçiören Kadın Kolları Başkanı Firdevs Soy, Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan'ı temsilen Başkan Vekili Tolga Turgut, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

whatsapp-gorsel-2024-10-16-saat-14-48-40-6f16ca7e.jpg

KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN PSİKOLOJİK VE HUKUKİ BOYUTLARI TARTIŞILDI

Seminerde, kadına yönelik şiddetin psikolojik ve hukuki yönleri detaylı olarak ele alındı. TED Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Deniz Okay, kadına yönelik şiddetin kadınların yaşamında yarattığı psikolojik etkileri anlattı. Avukat Sevilay Uğurlu ise, şiddetin hukuki boyutlarını, mevcut yasal düzenlemeleri ve kadınların bu konuda nasıl haklarını koruyabileceklerini aktardı. Özellikle 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un önemine vurgu yapıldı. Ayrıca KADES (Kadın Acil Destek) uygulaması ve şiddet mağdurlarının başvurabileceği hukuki süreçler hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

whatsapp-gorsel-2024-10-16-saat-14-48-40-90f29226.jpg

"KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN KARŞISINDA DİMDİK DURACAĞIZ"

Seminerin açılış konuşmasını yapan Keçiören Belediye Başkan Vekili Tolga Turgut, kadına yönelik şiddetin sadece bireysel bir sorun değil, toplumsal bir mesele olduğunu vurguladı. "Keçiören Belediyesi olarak şiddet gören kadınların her zaman yanında olacağız. Kadınlarımızın haklı mücadelelerinde onları yalnız bırakmayacağız ve güvenliklerini sağlamak için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz" dedi. Ayrıca Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan’ın şiddet karşıtı duruşunu hatırlatarak, kadına şiddete karşı mücadelede kararlılıkla ilerleyeceklerini belirtti.

whatsapp-gorsel-2024-10-16-saat-14-48-40-16154f5b.jpg

KADINSIZ BİR TOPLUM ÖZGÜRLEŞEMEZ

Kadına şiddetin toplumsal gelişimin önündeki en büyük engellerden biri olduğunu vurgulayan Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Emir Can Tunç, "Her yıl yüzlerce kadın şiddete, tacize ve cinsel saldırıya maruz kalıyor, hatta şiddet nedeniyle yaşamlarını yitiriyor. Kadınlar olmadan bir toplum özgürleşemez ve gelişemez" dedi. Tunç, ayrıca ilçede yakında açılacak Aile Terapi Merkezi’nin de müjdesini vererek, bireysel, aile ve çocuk terapisi hizmetleri sunacaklarını duyurdu.

whatsapp-gorsel-2024-10-16-saat-14-48-40-ad275cd8.jpg

"ŞİDDETLE MÜCADELE ETMEKTEN KORKMAYACAĞIZ"

CHP Ankara Milletvekili Semra Dinçer ise, kadına yönelik şiddetle mücadelede toplumun her kesiminin birlikte hareket etmesi gerektiğine dikkat çekti. "Kadın mücadelesi sadece kadınların değil, erkeklerin de desteğiyle sürdürülecek bir mücadeledir. Bizler, şiddetle mücadeleden korkmayacak, yaşam hakkımızı savunacağız" dedi. Toplumsal dayanışmanın önemine vurgu yaparak, şiddete karşı birlik içinde hareket ettikçe başarıya ulaşacaklarını belirtti.

Seminerin sonunda katılımcılar, uzmanlara sorular sorarak kadına yönelik şiddetin nasıl önlenebileceği konusunda görüşlerini paylaştı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.