Mor renkli dalga denizi ‘lavanta bahçeleri’

Türkiye tam bir lavanta cennetine dönüştü. Isparta’nın meşhur lavanta tarlalarının ardından Ankara başta olmak üzere her kentte sayıları artan ‘lavanta bahçeleri’ ziyaretçilerini bekliyor…

Mor renkli dalga denizi ‘lavanta bahçeleri’
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: ÖMERCAN ÖZMEN

Son yılların en gözde alanlarından biri de ‘lavanta bahçeleri’ oldu. Özel ve kamu yatırımları dışında yerel yönetimlerin de ilgi gösterdiği alanlardan biri olan lavanta bahçelerine ziyaretçi sayısı da artıyor.

Profesyonel ve amatör fotoğrafçıların da favori mekânlarından biri olan lavanta bahçelerinden elde edilen ürünler; lavanta suyu, lavanta çayı ve lavanta yağı.

lavanta2.jpg

‘BAKAP’ İLE ANKARA TARIMIN BAŞKENTİ OLACAK

En meşhur lavanta bahçeleri Isparta Keçibolu’da bulunuyor. Bu konuda iddialı kentlerden biri de başkent Ankara oldu. Neredeyse her ilçede sayıları artan lavanta bahçeleri eğimli ve kıraç arazilerde yetişiyor. Haziran ayında çiçeklenmeye başlayan lavanta ile mora boyanan bahçeler günün her saatinde farklı manzaralar sunuyor.

Başkentin en önemli tarım projelerinden birini oluşturan Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), ‘Başkent Ankara Kalkınma Projesi’nde (BAKAP) çalışmalarını sürdürüyor.

Ankara’daki en önemli eksiklerin başında gelen ve sektör temsilcilerinin çağrılarıyla zaman zaman gündeme gelen ‘fotoğraf platosu’na da çözüm olacak BAKAP ile evlenecek çiftle ile ilgi duyacak herkes ABB’nin lavanta bahçesinde fotoğraf çekimi yapabilecek.

lavanta3.jpg

BAKAP NEREDE? GÖLBAŞI KARAOĞLAN’DA…

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın geçtiğimiz günlerde “Çok yakında başkente hediye edeceğimiz BAKAP’ın lavanta bahçelerini, yeni evlenecek çiftlerimiz ve ilgi duyan herkese ücretsiz fotoğraf çekimine açıyoruz” paylaşımının ardından gözler Gölbaşı Karaoğlan Mahallesi’ndeki alana çevrildi.

BAKAP’taki lavantaların yer aldığı 15 ve 40 dekardan oluşan iki lavanta bahçesinin büyük ilgi görmesi bekleniyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.