Öğretmenlik ve kamu yönetimi mezunları Ankara Büyükşehir Belediyesinin zabıta ilanına başvurdu

Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Öksüz, 133 kişilik zabıta alım ilanına öğretmenlik ve kamu yönetimi mezunlarının da başvuru yaptığını açıkladı. Öksüz, "133 kadro için verilen ilan için başvurular 4 bini aştı. Ankara dışından gelen, çok çeşitli bölümlerden mezun olan gençler bile var" dedi.

Öğretmenlik ve kamu yönetimi mezunları Ankara Büyükşehir Belediyesinin zabıta ilanına başvurdu
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: BERAT TEMİZ

Ankara Büyükşehir Belediyesinin (ABB) 133 zabıta memuru alımı için açtığı ilana başvurular 3 Ekim itibariyle başladı. Zabıta alımı için şimdiye kadar yaklaşık 5 bin kişinin başvuru yaptığı öğrenildi. 11 Ekim'de sona erecek başvurular için sayının 10 bine ulaşması bekleniyor.

zabita.jpg

ÖĞRETMENLİK MEZUNLARI DA BAŞVURU YAPIYOR

Ankara Büyükşehir ve Güdül Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Öksüz, 133 kişilik zabıta alımı ilanına öğretmenlik, siyaset bilimi ve kamu yönetimi mezunlarının da başvuru yaptığını açıkladı. Öksüz, Ankara dışından da gelip başvuru yapan çok sayıda aday olduğunu söyledi.

Atanamayan öğretmenlerin umudunu ABB'de aradığını belirten Öksüz, "Başvuru yapanlar arasında atamalardan ümidi kalmamış coğrafya öğretmenliği mezunlarından siyaset bilimi ve kamu yönetimi mezunlarına kadar birçok genç var" dedi.

11 Ekim'de sona erecek başvuruların ardından ilk aşamayı geçen adaylar, 18-25 Ekim 2024 tarihleri arasında mülakata girecek.

Zabıta alımı için başvuru yapmak isteyenler adaylar ankara.bel.tr internet sitesinden detaylı bilgilere ulaşabilir ve zabitabasvuru.ankara.bel.tr adresinden online başvuru yapabilir. Adayların istenilen belgelerle birlikte Atatürk Spor ve Sergi Sarayı’na şahsen müracaat etmeleri gerekiyor.

basvuru.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI NE?

Adaylarda; 30 yaşını doldurmamış, erkekler için 1.67 metre, kadınlar için 1.60 metre boyunda olmak, boy ve kilo arasında 10 kilogramdan fazla fark olmamak ve Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak koşulları aranıyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.