Devlet Tiyatroları'nda "Lale Devri" sona erdi

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı tartışmanın fitilini ateşlemişti. Devlet Tiyatroları'nda, yıllardır sahneye çıkmadan maaş almaya devam eden oyuncularla ilgili tartışmalar yeniden gündeme geldi. 70'ten fazla oyuncunun, sahneye çıkmadan yılda 18 maaş aldığı ve bu isimlerden birinin, son olarak 1997-1998 sezonunda sahneye çıkan Meral Oğuz olduğu ortaya çıktı. Oğuz, tam 21 yıl boyunca sahneye çıkmadan 2017'de emekli oldu.

Devlet Tiyatroları'nda "Lale Devri" sona erdi
Yayınlanma:

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, tiyatroda uzun yıllardır sahne almayan azınlıkta bir oyuncu grubuna dikkat çekerek, bu duruma artık göz yumulamayacağını belirtti. Karadağlı, "Lale Devri bitti, çalışmayanlar istifa etsin" diyerek, çalışmayan oyuncuların sistemden çıkarılmasına yönelik net bir tavır aldı.

ESKİ GENEL MÜDÜR NEJAT BİRECİK DE BENZER SORUNLARA DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Devlet Tiyatroları eski Genel Müdürü Nejat Birecik, görev süresinde karşılaştığı benzer sorunlara vurgu yaparak, "Benim dönemimde de 21 yıl hiç sahneye çıkmamış, hatta adres ve telefon bilgileri yanlış girilmiş bir oyuncu tespit ettik." dedi. Birecik, bu durumun kurum içindeki klikleşmelerin bir sonucu olduğunu ifade etti.

MERAL OĞUZ KİMDİR?

Sabah gazetesinin haberine göre, 21 yıl boyunca hiçbir oyunda yer almadan maaş alan oyuncunun Meral Oğuz olduğu tespit edildi. Oğuz, son olarak 1997 yılında sahnelenen Ben Anadolu oyununda yer almıştı. Daha sonra sahneye çıkmayan Oğuz, 2017 yılında emekli oldu.

SAHNEYE ÇIKMAYAN 70'TEN FAZLA OYUNCU HALEN MAAŞ ALIYOR

Araştırmalar, Devlet Tiyatroları'nda şu anda 70'ten fazla oyuncunun uzun süredir sahneye çıkmadığını ortaya koyuyor. Bu oyunculardan bazıları 10 yılı aşkın bir süredir hiçbir oyunda görev almadı. Kamuoyu, bu durumla ilgili daha fazla açıklama beklerken, sahneye çıkmayan oyuncuların kim olduğu merak konusu.

TEŞVİKLER KESİLDİ

Tamer Karadağlı'nın, sahneye çıkmayan ve özel projelere yönelen oyuncuların teşvik ödemelerini keserek yeni bir disiplin düzeni uyguladığı bildirildi. Bu kararla, Devlet Tiyatroları'nda yıllardır sahne almadan maaş alan oyuncuların üzerindeki denetim artırılıyor.

YILLIK KAZANÇLARI 1 MİLYON LİRAYI BULUYOR

Devlet Tiyatroları oyuncularının aylık ortalama kazancı 65 bin TL civarında. Teşviklerle birlikte bu tutar bazı aylar 100 bin TL'ye kadar çıkıyor. Ayrıca yılda iki kez 30'ar bin TL ek ödeme alıyorlar. Bu hesaplamalarla, sahneye çıkmayan oyuncuların bile yıllık kazancı ortalama 1 milyon TL’yi buluyor. Tartışmaların merkezindeki bu maaş sistemi, tiyatro dünyasında büyük yankı uyandırmaya devam ediyor. (Sabah)

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.