anadolugazete.com.tr Yazarı Ahmet Sandal 26 eseriyle kitap fuarına damga vurdu

Özümüz Anadolu Sözümüz Mana Dolu, Elif ve Vav (Ev) Onur ve Huzur şiir kitaplarının yazarı Ahmet Sandal, insan sevgisi, milli ve manevi değerler, tasavvuf gibi konularda şiir yazdığını ifade etti.

anadolugazete.com.tr Yazarı Ahmet Sandal 26 eseriyle kitap fuarına damga vurdu
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Büyük Anadolu Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çetin, 19’uncu Ankara Kitap Fuarı ziyaretinde internet haber sitemiz yazarlarından Ahmet Sandal’ı da ziyaret etti.

Yazar- şair Ahmet Sandal, anadolugazete.com.tr’ye yaptığı açıklamada, 13 yaşında edebiyata ilgi duymaya başladığını söyledi.

Aslen Kahramanmaraşlı olan Sandal, çocukluğunda yazarlık serüveninin başladığını belirterek, şöyle konuştu:

Kahramanmaraş 7 güzel adamın memleketi. Maraş’ta edebiyat ortamı vardı. Çocukluğumuzda bu edebiyat ortamından feyz aldım. Yazarlığa heves etti. Şu an piyasada 26 kitabım bulunuyor.”

13 şiir kitabı yazdığını belirten Sandal, insan sevgisi, milli ve manevi değerler, tasavvuf gibi konularda şiir yazdığını ifade etti.

MEVLANA’DAN ETKİLENİYOR…

Şair Sandal, Mevlâna Celadettin Rumi, Yunus Emre, Hacı Bayram Veli, Mehmet Akif Ersoy ve Necip Fazıl Kısakürek gibi önemli yazarlardan feyz aldığını dile getirerek, şunları kaydetti:

“Bu 5 önemli yazar benim için çok önemli. Bu yazarları okumak bana hem çok keyif veriyor hem de feyz alıyorum. Özellikle Mevlâna hayranıyım. Mevlâna’nın tasavvuf bakışı beni çok derinden etkiliyor. Mevlâna’nın Mesnevi kitabı ben de oldukça derin izler bırakmıştır. 1200’lü yıllarda Mevlâna’nın vermiş olduğu mesajlar çok dikkat çekici. Mevlâna bana ışık tutan bir filozof.”

1 Aralık 20203 tarihinde Elif ve Vav (Ev) Onur ve Huzur şiir kitabının piyasaya çıktığını ve şiir kitabının tasavvuf içerikli olduğunu belirten Sandal, “Elif ve Vav topluma mal olmuş büyük bir sembol. Elif insanda dik durmayı çağrıştırıyor. Vav ise tevazu sahibi, hoşgörülü olmayı anlatıyor. Bu şiir kitabındaki mesajımız; insanlara yeri geldiği zaman onurlu ve dik durun. Bizim için önemli olan tevazu sahibi ve hoşgörülü olmak” diye konuştu.

ANKARA KİTAP FUARI’NA GENÇLERİN İLGİSİ VAR

Ankara’da her yıl düzenlenen kitap fuarlarına katılmaya çalıştığını aktaran Sandal, fuarları önemsediğini ve fuarların yazar-okuyucuların buluşma noktası olduğunu da ifade ederek, “Kitap fuarına çok büyük bir ilgi vardı. Özellikle gençler bu sene kitap fuarına çok büyük ilgi gösterdi. Gençler gerçekten bilinçli ve kitap okuyor.”

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.