Sincan Belediyesi çocukların güvenliği için çalışıyor

Sincan Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçedeki okullarda kantin denetimlerini sıkılaştırarak, öğrencilerin daha hijyenik ve sağlıklı koşullarda beslenmelerini sağlamayı amaçlıyor.

Sincan Belediyesi çocukların güvenliği için çalışıyor
Yayınlanma:

Sincan Belediyesi tarafından yapılan denetimlerde, kantinlerde satılan gıda maddelerinin son tüketim tarihleri, hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı ve satışa sunulan ürünlerin uygunluğu titizlikle kontrol ediliyor. Eksiklikler tespit edilen kantinlere gerekli uyarılar yapılıyor.

kantin-denetimi-1.png

Sincan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yürütülen bu denetimler, okul yönetimleri ile iş birliği içerisinde gerçekleştiriliyor. Öğrencilerin sağlığını koruma amacıyla yapılan çalışmalarda, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından satışı yasaklanan ürünlerin denetimi de yapılıyor.

kantin-denetimi-3.jpeg

Zabıta ekipleri, kantinlerdeki denetimlerde hijyen koşullarının yanı sıra, ürünlerin son kullanma tarihlerini, fiyat tarifelerini ve etiketleri tek tek kontrol ediyor. Ayrıca, satışına izin verilmeyen ürünler konusunda da gerekli denetimleri yapıyor.

kantin-denetimi-2.jpeg

Denetimlerin yanı sıra, kantin işletmecilerine uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirme yapılırken, bu denetimlerin belirli aralıklarla devam edeceği vurgulanıyor. Eğitim kurumlarında, ambalajlı gıdalar üzerinde yer alması zorunlu olan "Okul Gıdası Logosu" bulunmayan ürünler için de zabıta ekipleri gerekli işlemleri uyguluyor.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.