Sincanlı kadınlara çok yönlü yaşam sunan Kadınlar lokali

Ankara'nın Sincan ilçesinde yer alan Ankara Büyükşehir Belediyesi Harikalar Diyarı Kadınlar Lokali kadınlara sportif, kültürel ve sosyal açıdan gelişim fırsatları sunuyor. Aerobik, Pilates, İngilizce, halk oyunları gibi birçok alanda kurslar ve seminerlerle kadınları destekleyen lokal, sağlık hizmetleri ve hobi kurslarıyla da üyelerine zengin bir yaşam alanı sağlıyor.

Sincanlı kadınlara çok yönlü yaşam sunan Kadınlar lokali
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara'nın Sincan ilçesi Fatih Mahallesi'nde yer alan Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Harikalar Diyarı Kadınlar Lokali, 18 yaş üzeri kadınlara sunduğu imkanlarla sosyal, kültürel ve sportif açıdan önemli bir merkez haline geldi.

Lokal, spor ve sanatın buluştuğu bir yaşam alanı sunarken, çeşitli kurs ve etkinlikle kadınların kişisel gelişimlerine katkıda bulunuyor. Harikalar Diyarı Kadınlar Lokali İdarecisi Tülay Güner, merkezin faaliyetlerini anadolugazete.com.tr ekibine anlattı.

20240816-001350-0000.png

SPORDAN KÜLTÜRE ÇOK YÖNLÜ GELİŞİM SUNUYOR

Tülay Güner, ABB Harikalar Diyarı Kadınlar Lokali'nin sunduğu hizmetler hakkında bilgi verirken, merkezin kadınların hem bedensel hem de zihinsel olarak gelişimini hedeflediğini vurguladı. Güner, "Lokalimizde Aerobic, Pilates, Fitness gibi sportif faaliyetlerin yanı sıra masa tenisi, bilardo, air hockey gibi eğlenceli aktiviteler de mevcut. Bunun yanı sıra İngilizce, bilgisayar, diksiyon, ilk yardım ve Türk Halk Müziği gibi derslerle kadınlarımızın çeşitli alanlarda kendilerini geliştirmelerine imkân tanıyoruz." dedi.

20240816-001225-0000.png

"GELİŞİM KADINDAN BAŞLAR"

Güner, lokalin 300 kişi kapasiteli salonda düzenlenen seminerlerle kadınlara bilgi ve bilinç kazandırmayı amaçladıklarını belirtti. Amaçlarının gelişmiş bir toplum oluşturmak olduğunu belirten Güner, şunları söyledi:

"Beslenme, aile planlaması, menopoz, bebek bakımı, ruh ve beden sağlığı gibi konularda düzenlediğimiz seminerlerle üyelerimizi bilinçlendiriyoruz. Amacımız, sporda bilinçli, sosyal ve kültürel açıdan gelişmiş bir toplum oluşturmak, gelişim ise kadından başlar."

20240816-001302-0000.png

"ŞU SIRALAR HOBİ KURSLARIMIZ SEVİLİYOR"

Lokalde yer alan hobi kurslarına da değinen Güner, kadınların yaratıcılıklarını ortaya çıkarmalarına olanak tanıdıklarını ifade etti. Güner, "Herhangi bir resmi üç boyutlu olarak çevirebiliyoruz. Şu sıralar hamurdan yaptığımız çiçekler çok seviliyor. Hamurdan tek tek işleyerek yaptığımız bu çiçekler, kadınlarımızın yaratıcılığını geliştirmelerinin en güzel yollarından biri. Hobi kursumuzda kadınlar birbirinden yaratıcı ürünlere imza atıyorlar." diye ekledi.

20240816-001136-0000.png

"SAĞLIK KONTROLLERİNİ ÖNEMSİYORUZ"

Lokal, üyelerine yalnızca sosyal ve kültürel alanlarda değil, sağlık konusunda da destek sağlıyor. Güner, "Sağlık odamızda üyelerimizin kilo kontrolleri ve tansiyon takipleri yapılıyor. Böylece, üyelerimizin genel sağlık durumlarını düzenli olarak takip edebiliyoruz, sağlık kontrollerini oldukça önemsiyoruz." dedi.

"AMACIMIZ, BİR SOSYAL ALAN SUNARKEN BİLİNÇLENDİRMEK"

Lokalde; masa tenisi, air hokey, bilardo, satranç, step-aerobik, yüzme, halk oyunları, Türk sanat müziği ve daha birçok etkinlikle kadınlara sosyal ve kültürel açıdan zengin bir yaşam alanı sunuyor. Lokal bünyesinde el sanatları, resim, takı tasarımı gibi kurslar, çocuk oyun salonu, kütüphane, güzellik salonu, sauna gibi hizmetler de mevcut.

Güner, "Amacımız, kadınlarımıza sadece bir sosyal alan sunmak değil, aynı zamanda onların hayat kalitelerini artırmak ve daha bilinçli, sosyal açıdan aktif bireyler olmalarını sağlamaktır." diyerek sözlerini tamamladı.

GENÇLERİ TEŞVİK YAŞLILARA HİZMET

Lokalden yararlanmak isteyen kadınlar için başvuru sürecinde istenen belgeleri de aktaran Güner, şunları kaydetti:

"Nüfus cüzdanı fotokopisi, iki adet resim, ikametgâh ilmühaberi, kan grubu ve spor faaliyetleri için sağlık raporu gerekiyor. Yıllık üyelik ücreti bulunmakla birlikte, 18-25 yaş arası ve 60 yaş üstü için hizmetler ücretsizdir. Amacımız, gençleri teşvik etmek ve yaşlıları evlerin içinde zaman geçirmekten çıkarmaktır."

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.