Altındağ'da bir ilk daha: Yıldıztepe Eğitim Aile Sağlığı Merkezi açıldı

Altındağ Belediyesi ile Hacettepe Üniversitesi iş birliğiyle Yıldıztepe Eğitim Aile Sağlığı Merkezi tamamlanarak hizmete açıldı. Merkezin 4 bine yakın vatandaşa hizmet vermesi planlanıyor.

Altındağ'da bir ilk daha: Yıldıztepe Eğitim Aile Sağlığı Merkezi açıldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Altındağ Belediyesi ve Hacettepe Üniversitesi iş birliğiyle Yıldıztepe Mahallesi’nde hayata geçirilen Hacettepe Üniversitesi Yıldıztepe Eğitim Aile Sağlığı Merkezinin açılışı gerçekleştirildi.

Celal Esat Arseven Caddesi üzerinde yer alan merkezin açılış törenine; Ankara Vali Yardımcısı Osman Akbaş, Altındağ Kaymakamı Cumali Atilla, , Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, Ankara İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe, Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Aksu, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Demiryürek, Hacettepe Üniversitesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Duygu Ayhan Başer, sağlık çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören sırasında, sağlık yatırımlarına verdiği katkılardan dolayı Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki’ye teşekkür edildi.

yildiztepe-aile-sagligi-merkezi-2024-92.jpeg

“ALTINDAĞ İÇİN YAPIYORUZ!”

Eğitim Aile Sağlığı Merkezi’nin Altındağ’da bir ilk olduğunu açıklayan Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, şunları söyledi:

“Altındağ’da geçmiş dönemlerimizde ilçemizin pek çok mahallesine Aile Sağlığı Merkezleri ile 112 Acil Servis Merkezleri kazandırmıştık. Nerede ihtiyaç varsa, belediye olarak elimizden gelen katkıyı sağlamaya devam edeceğiz. Kadın Eğitim ve Kültür Merkezlerinde verilen sağlık taraması hizmetini önümüzdeki günlerde tekrar başlatacağız. Altındağ’da sağlık alanında çok daha fazla yatırıma imza atacağız inşallah… Ne yapıyorsak Altındağ için yapıyoruz. Sağlık Merkezinin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Merkezimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

yildiztepe-aile-sagligi-merkezi-2024-2.jpeg

“SAĞLIK VE EĞİTİM HİZMETLERİ BİR ARADA OLACAK”

Yıldıztepe Eğitim Aile Sağlığı Merkezinde aile hekimliği alanında bütün hizmetlerin verileceğini belirten Hacettepe Üniversitesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Duygu Ayhan Başer ise, “Merkezde koruyucu sağlık hizmetleri, bağışıklama, bebek izlem, çocuk izlem, gebe izlemleri, yaşlı sağlığı hizmetleri, tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri gibi hizmetler verilecek. Merkezin eğitim birimi de olması sebebiyle Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri burada saha uygulamalarını ve stajlarını yapabilecekler. Merkezimizde sağlık ve eğitim hizmetleri bir arada olacak.” ifadelerini kullandı.

yildiztepe-aile-sagligi-merkezi-2024-9.jpeg

“3 HASTANE YATIRIMI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”

Ankara İl Sağlık Müdürü Ali Niyazi Kurtcebe de Altındağ’da sağlık yatırımlarının daha da artacağını vurgulayarak “Altındağ’da 3 hastane yatırımımızın çalışmaları devam ediyor. Bu hastanelerin toplam yatak kapasitesi bini geçiyor. Ulubey Mahallesi’nde bir aile sağlığı merkezimiz daha inşa ediliyor. Bu hastanelerin tamamlandıktan sonra vatandaşlarımıza hizmet vereceği günü sabırsızla bekliyoruz.” dedi.

Açılış konuşmaların tamamlanmasının ardından açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, daha sonra merkezin içinde incelemelerde bulundu.

yildiztepe-aile-sagligi-merkezi-2024-7.jpeg

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.