Durak Karabulut

Durak Karabulut

Ankara’da Şok Gelişmeler

Ankara’da Şok Gelişmeler

Terörist başı Meclis’e davet ediliyor, Anayasa tartışmaları gündemde

Ankara’da son günlerde yaşanan gelişmeler, siyaseti ve toplumu derinden sarsıyor. Daha düne kadar Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Kılıçdaroğlu'nun kurduğu "altılı masa" ittifakına yönelik eleştirilerin başında, “Masanın altında dem var, Kandil’den mesajlar geliyor” iddiaları yapılıyordu. Hatta Kılıçdaroğlu’nun kazanması halinde Öcalan’ı serbest bırakacağı suçlamaları dile getiriliyordu. Bu eleştirileri en yüksek perdeden yapanlar, bugün ise kendileri çok daha ileri giderek, terörist başı Abdullah Öcalan’ı Meclis’te konuşmaya davet ediyorlar. Üstelik, affedileceğinden bahsediyorlar.

* TUSAŞ’a Terör Saldırısı

Bahçeli’nin açıklamasının ardından bir gün sonra, TUSAŞ tesisine terör saldırısı gerçekleşiyor; 5 şehit, 22 yaralı var. Saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Baş döndürücü bir gündem yaşıyoruz. Neler oluyor?

Türkiye, yıllardır terörle mücadelede büyük bedeller ödedi. Binlerce asker, polis şehit oldu; yine binlerce masum vatandaş hayatını kaybetti. Şehit ailelerinin acısı hiç dinmezken, böyle bir davetin yapılması, toplumun vicdanında derin yaralar açıyor. Bu gelişmelerin ne anlama geldiğini, başta şehit aileleri olmak üzere, tüm milletimize açık açık anlatılması gerekiyor. Üstelik, Öcalan’ın tek başına karar verici olmadığını, PKK’yı yöneten başka yapıların da olduğunu herkes biliyor. “Öcalan bitti dediğinde, bu sorun gerçekten bitecek mi?” inanmak zor. Yerel seçimlerin hemen ardından gelen "normalleşme" ve yumuşama politikasının arkasında daha neler var? Bunların halka doğru anlatılması şart.

* Bahçeli’nin Açıklamaları ve Yeni Anayasa Tartışmaları

Bahçeli’nin grup toplantısında terörist başına yaptığı davet, “Gel, konuş, sunucunun affedileceği şeklinde ifadeler kullanması toplumda büyük bir şaşkınlık yarattı. Özgür Özel’in de “Terörün bitmesi adına yapılacak her türlü çözüm sürecine destek verebiliriz, el yükseltiyorum açıklaması, konuyu başka bir boyuta taşıyor. Sanki açık artırma yapılıyor. Kafalar karışık. Sorun varsa, çözümü ancak toplumsal bir mutabakatla mümkündür.

* Yeni Anayasa Tartışmaları

Yeni anayasa tartışmaları, yaşanan sürecin gölgesinde yeniden alevlenmiş durumda. Türkiye’nin yeni bir anayasa ihtiyacı olduğu uzun zamandır dile getiriliyor. Ancak anayasa süreci, terörle mücadeleyle nasıl örtüşecek? Demokratik reformlar mı planlanıyor, yoksa başka siyasi hesaplar mı var? Halkın konu hakkında doğru bilgilendirilmesi, toplumsal barış açısından son derece önem taşıyor.

* Sonuç ve Değerlendirme

Siyasi partilerin çelişkili tavırları ve bir anda aynı dili konuşmaya başlamaları gerçekten düşündürücü. "Normalleşme" sürecinin ardından, ardı ardına gündeme getirilen konular ve anayasa değişikliği tartışmalarının hız kazanması, toplum nezdinde büyük soru işaretleri yaratıyor. Terörle mücadele sadece Öcalan üzerinden mi yürütülmeli? Bu sorulara yanıt bulmak, Türkiye’nin geleceği açısından hayati önem taşıyor. Gündemdeki anayasa tartışmaları da bu süreçle şekillenirken, nasıl bir siyasi tablo ortaya çıkacağını hep birlikte göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Durak Karabulut Arşivi