Erol Tosun

Erol Tosun

Başkent Ankara’mızda Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamalarında Büyükşehir, Polatlı, Haymana aynaydı

Başkent Ankara’mızda Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamalarında Büyükşehir, Polatlı, Haymana aynaydı

Sevgili anadolugazete.com.tr okuyucularımız;

Bildiğiniz gibi 16 Ekim 2023 tarihli yazımda Ankara Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, Ankara’mızdaki 25 ilçe belediyesini 13 Ekim 2023 Ankara’mızın Başkent olmasının (100.Yıl Dönümünün) hakkını teslim etmeden ve konunun Cumhuriyet'imiz için özel öneminin farkında bile olmadıklarını, ayakta uyuduklarını, bu nedenle özel kutlama yapmadıklarını, yapmayı beceremediklerini belirterek son derece yerinde ve haklı olarak nazikçe eleştirmiştim.

Herhalde bu haklı eleştiri ve ikazımızın faydası olmuş olmalı ki, Cumhuriyet Kutlamaları Ankara’mızda şanına yaraşır şekilde kutlanmış, 29 Ekim günü Ankara’da değildim. Ancak; hem bayramdan 3 gün önce şehir dışına çıkarken ve 3 Kasım 2023'te Başkent Ankara’mıza döndüğümde de fark ettim ki gerçekten Başkent’imize layık kutlama ve sahiplenmeler yapılmış, bu konunun hakkını vermişler bazı belediyelerimi. Yani sadece Büyükşehir ve 2 tane metropol olmayan dış ilçe belediyemiz.

Metropol ilçe belediyelerimiz yine uyumaya devam etmişler. Yalnızca ve sadece 29 Ekim günü yürüyüş, fener alayı ile 100. Yıl kutlamalarını kutlamış gibi yapmışlar.

Cumhuriyet'imizin 100.Yılına önem veren kutlamaları Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş layıkıyla yapmış, bunu gördüm ve yaşadım hem Ankara’dayken hem de Ankara’ya dönüşümde. Şöyle ki Ankara’mızda billboardların tamamı, raket diye tabir ettiğimiz otobüs duraklarındaki görseller, şehir içi dolmuşlar, apartman girişleri, şehrin belirli yerlerine kurulan taklar, alt ve üst geçitler, meydanlar, metrolar, otobüsler, sokak ve caddelerdeki direkler, Ankara’mızda göze batan her yer Cumhuriyetimizin 100.Yılı Kutlama materyalleri ile doluydu.

abb29ekim.jpg

Şüphesiz ki bu Başkent Ankara’mız için layıkıyla bir kutlama en başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı kutluyoruz.

haymana1.jpg

İlçe belediyelerinden Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut’a, Malazgirt Zaferi'nin tarihi olan 1071‘i İstanbul’un Fethi'nin tarihi olan 1453’ü ve Cumhuriyet'imizin kuruluşunu yani 1923 tarihlerini sembolize eden 3 önemli tarihin toplamı kadar 4 bin 447 metre karelik Türk bayrağı yaptırıp dünyanın en büyük bayrağı ile rekorlar kitabına girmeyi garantileyerek, Cumhuriyet'imizin 100. Yıl kutlamalarını unutulmaz hale getirdiği için.

polatli.jpg

Bir diğer belediyemiz Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldız Kaya’ya Atatürk’ün ölümsüz eseri NUTUK kitabını Polatlı’da ücretsiz dağıttırdığı için Ankaralılar adına müteşekkiriz.

Türkiye Cumhuriyeti’mizin Başkenti Ankara’da görkemli müzik dinletisinden, ev, işyeri, sokak, cadde, apartman, İşhanı, dolmuş, servis aracı, meydan, ana arterdeki elektrik direklerine, otobüs duraklarındaki raketlerden, billboardlara her yeri Cumhuriyetimizin 100.Yılı kutlu olsun flamaları ile süsleyerek unutulmaz bir Cumhuriyeti’mizin 100. Yıl kutlaması yaşattığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a, Ulu Önder Atatürk’ün büyük eseri Nutuk’u 7 den 70’e bütün Polatlılılara dağıtımını sağladığı için Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’ya, bütün Türkiye’deki ekonomik durumu daha iyi olan metropol belediyelere ders gibi bir uygulama ile örnek bir davranış sergileyerek dünyanın en uzun bayrağı ile rekorlara imza atan Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut’a içten teşekkürlerimizi Ankaralılar adına belirtiyoruz.

Ayrımsız, istisnasız, âmâsız, fakatsız teşekkürler. 25 ilçe belediyesinden, 2 ilçe belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesine, gelecek yıl kutlayacağımız Cumhuriyetimizin 101. Yılında diğer belediyelerimizin unutulmayacak iz bırakacak kutlamalar yapmaları dileklerimizle...

Sağlıkla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Erol Tosun Arşivi