Beyazlayan saç siyahlaşır mı? Kırışan cilt canlanır mı?
İnsan teneffüs ettiği hava. Yediği içtiği gıda ve yaşadığı ortamla yaşam kalitesini şekillendirir
ANTİOKSİDANLAR
Yediğimiz bitkilerden gelen flavonoidler veya polifenoller gibi mikro besinler, güçlü antioksidanlar gibi davranır ve melanin üretimini etkileyebilir. Bazıları melanini arttırırken diğerleri onu azaltmaya yardımcı olabilir. Daha fazla antioksidan almak için koyu yapraklı yeşillikler, koyu renkli meyveler ve renkli sebzeler gibi antioksidan bakımından zengin yiyecekler tüketin.
A vitamini de melanin üretimi için oldukça önemli. Bu önemli vitamini yediğiniz yiyeceklerden, özellikle havuç, tatlı patates, ıspanak ve bezelye gibi beta karoten içeren sebzelerden alabilirsiniz.
E VİTAMİNİ
E vitamini cilt sağlığı için önemli bir vitamin. Aynı zamanda bir antioksidan; bu yüzden melanin seviyelerini artırabilir. Siz de vücudunuzdaki melanin seviyelerini artırmak için sebze, tahıl, tohum ve kuruyemiş gibi E vitamini açısından zengin besinler tüketebilirsiniz.
C VİTAMİNİ
A ve E vitaminleri gibi C vitamini de bir antioksidan. Dolayısıyla narenciye, çilek ve yeşil yapraklı sebzeler gibi C vitamini açısından zengin besinler yemek melanin üretimini optimize edebilir.
Melanin Nedir? Hangi Besinlerde Bulunur?-6 - Saç Bakım Güzellik
MELANİN NEDEN AZALIR?
Doğal melanin seviyeleri öncelikle genetik tarafından belirlenir ve genellikle kişinin saçını, cildini ve göz rengini belirler. Ancak, melanin pigmenti üretimini etkileyebilen bazı faktörler de var (*):
UV ışığına maruz kalma
İltihap
Hormonlar
Yaş
Cilt pigment bozuklukları
Melanin nasıl artar?
Melanin pigmenti nedir, detaylıca açıkladık. Melanin içeren besinler aracılığıyla vücuttaki melanin seviyelerinin artırılabileceği düşünülüyor.
Bununla birlikte ciltteki melanin üretimi, bronzlaşma ile de artırılabilir. Yine de bronzlaşma sırasında melaninin biyolojik işlevini bozmanın tehlikeli olabileceğini unutmayın. Güneşe maruz kaldığınızda, güneşten gelen zararlı UV ışınları cilde nüfuz eder ve cilt hücrelerindeki DNA'ya zarar vermeye başlar. Bu hücresel hasara tepki olarak vücut, hücreleri korumak için daha fazla melanin üretmeye çalışır. Melanin üretimindeki bu artış, ciltteki “bronzlaşmayı” yaratan şeydir.
Cilt bir kez bronzlaşmaya başladığında, bu, hücresel hasarın zaten meydana geldiğinin bir göstergesidir. Bronzlaşma yoluyla üretilen melanin miktarı -ister güneşten ister başka bir UV ışığına maruz kalmaktan olsun- cilt hücrelerini daha fazla hasardan korumak için yeterli değildir. Zamanla, bu hücresel hasar potansiyel olarak cilt kanserine yol açabilir.
Bronzlaşma dışında, belirli vitamin veya bitkisel takviyeler de ciltteki melanin seviyelerini artırmaya yardımcı olabilir. Sonuçta melaninin artırılmasıyla ilgili bu iddialar, çoğunlukla anekdot kanıtlara dayanmakta ve bunları destekleyecek çok az bilimsel araştırma var…
Sonradan beyazladığını sandığımız saçın aslında temel rengi beyazdır. Saça doğal rengini veren pigmentin adı melanin'dir. Bu pigmentin oluşumu daha doğmadan önce başlar. Yaş ilerledikçe vücutta melanin üretimi azalır. Melanin kapasitesi azaldıkça bu durum saçta beyazlamaya sebep olmaktadır.
Yukarıda yazılanlar bugüne kadar bilinenler. Bugün itibariyle bitkilerin dilinden öğrendiklerim tüm bilinenleri alt üst edecek nitelikte. İnsan sağlığının oksijeni bol yüce dağlarda gizlendiğini gördüm. Yaşamın ana kaynağı oksijen. Hastalığın boyutu ne olursa olsun oksijeni bol almış gıdalar tüketerek ve hücreleri oksijene doyurarak yenemeyeceğimiz hastalık yoktur.
Bu söylediklerimi kanıtlayabilmek için kendi üzerimde yaptığım uygulamalar bariz sonuç vermeye başladı. Beni yakinen tanıyorsunuz onun için size anlatarak değil kendi bedenindeki değişiklikleri takip ederek sonuçları görmenizi isteyeceğim.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.