2024’ün en iyi otomobilleri açıklandı! İşte o liste

Dünya genelinde donanım, güvenlik ve yakıt verimliliği gibi kriterler baz alınarak 2024’ün en iyi otomobilleri belirlendi. Araçların performans, konfor ve güvenlik açısından öne çıkan modelleri, bu kapsamlı değerlendirme sonucunda duyuruldu. İşte o liste…

2024’ün en iyi otomobilleri açıklandı! İşte o liste
Yayınlanma:

Her yıl olduğu gibi, dünya genelindeki araç modelleri üzerinde yapılan analizler sonucunda en iyi otomobiller listesi açıklandı. 2024 yılının listesi, güvenlik, donanım, yakıt verimliliği ve sürüş konforu gibi birçok alanda en yüksek puanları toplayan araçları içeriyor.

2024’ÜN EN İYİ OTOMOBİLLERİ HANGİLERİ?

ABD merkezli otomobil analiz firması iSeeCars tarafından hazırlanan liste, sayısız test ve analiz sonucunda ortaya çıktı. Araçların değerlendirilmesinde, Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) ve Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü’nün (IIHS) derecelendirmeleri temel alındı. Dünya çapında yapılan bu titiz çalışmanın zirvesinde ise Honda Civic yer aldı.

2024 Yılının en iyi otomobil modelleri

Yapılan değerlendirmelere göre, 2024’te ilk 10’a giren modeller şunlar oldu:

1. Honda Civic

2. Honda Accord

3. Honda Jazz

4. Toyota Avalon

5. Toyota Yaris

6. Toyota Corolla

7. Lexus IS 350

8. Lexus ES 250

9. Lexus IS 300

10. Subaru Impreza

Honda, Toyota, Lexus ve Subaru markalarının ağırlıklı olarak sıralamaya girmesi dikkat çekerken, piyasada popüler olan bazı araçların ise kriterleri karşılayamadığı için bu listede yer alamadığı görüldü.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.