Avrupa'da Hyperloop için geri sayım: Geleceğin ulaşım sistemi başarıyla test edildi

Geleceğin ulaşım sistemi olarak kabul edilen Hyperloop, Avrupa'da önemli bir adım daha attı. Hollanda'da, Veendam kentindeki Avrupa Hyperloop Merkezi’nde gerçekleştirilen ilk araçlı testin başarılı olduğu açıklandı.

Avrupa'da Hyperloop için geri sayım: Geleceğin ulaşım sistemi başarıyla test edildi
Yayınlanma:

Hyperloop, yolcu kabinlerinin vakumlu tüpler içinde yüksek hızla ilerlediği bir ulaşım sistemi. Bu teknoloji, düşük hava direnci sayesinde geleneksel ulaşım yöntemlerine kıyasla çok daha yüksek hızlara ulaşmayı hedefliyor. Şu an Avrupa'da yapılan testlerde, sistem 30 km/s hıza ulaştı. Yıl sonuna kadar bu hızın 100 km/s’ye çıkarılması planlanıyor.

GELECEKTE HYPERLOOP İLE 700 KM/S HIZ

Hyperloop sistemi tamamen geliştirildiğinde, Avrupa şehirleri arasında saatte 700 km'den fazla hızla seyahat mümkün olacak. Örneğin, Amsterdam-Berlin arası seyahat süresi sadece 90 dakikaya düşecek.

2030'DA KULLANIMA SUNULMASI HEDEFLENİYOR

Avrupa'da Hyperloop’un 2030 yılında kullanılmaya başlanması hedefleniyor. Bu sistem, kıta genelinde entegrasyonu artırarak kısa uçuşların yerini alabilir. Ayrıca Hyperloop, çevre dostu yapısıyla dikkat çekiyor; havacılığın onda biri, demiryolunun ise üçte biri enerjiyle çalışabiliyor. Vakumlu tünellerde ilerlediği için ise ses kirliliğine neden olmuyor.

ELON MUSK'IN VİZYONU

Hyperloop, ilk kez Elon Musk tarafından 2013 yılında San Francisco-Los Angeles arasında kullanılmak üzere geliştirilen bir proje olarak gündeme gelmişti. Ancak İngiliz iş insanı Richard Branson’ın Hyperloop projeleri başarısızlıkla sonuçlandı. Bazı uzmanlar, sistemin aşırı hızdan dolayı yolcular için konforsuz olabileceğini savunsa da, Avrupa’daki proje geliştiricileri bu endişeye katılmıyor ve yolcuların bir tren yolculuğu kadar rahat hissedeceğini belirtiyorlar.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.