Deniz seviyesindeki değişimlerin canlı çeşitliliği üzerindeki etkileri tespit edildi

Edinburgh Üniversitesinde yapılan bir araştırma, deniz seviyesindeki değişimlerin erken dönem canlı çeşitliliği üzerinde önemli bir etkisi olduğunu ortaya koydu. Türkiye'nin de üç tarafının denizlerle kaplı olması bu araştırmanın önemini bir kez daha ortaya koymuş oldu.

Deniz seviyesindeki değişimlerin canlı çeşitliliği üzerindeki etkileri tespit edildi
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Gerçektirilen çalışmada, 580-510 milyon yıl önce yaşamış erken dönem hayvan fosilleri incelendi ve deniz seviyesindeki değişimlerin canlı çeşitliliğiyle bağlantılı olduğu sonucuna varıldı.

images-31.jpeg

ARAŞTIRMA BULGULARI

Üniversitenin resmi internet sitesinde yayınlanan araştırmada, deniz seviyesindeki değişimlerin ve sığ deniz ortamındaki oksijen artışının, erken dönem hayvanlarının ortaya çıkışı ve çeşitliliği ile yakından ilişkili olduğu belirtildi.

UZMAN GÖRÜŞLERİ

Edinburgh Üniversitesi Jeoloji Bilimleri Okulundan Fred Bowyer, araştırmada birçok farklı kaynaktan faydalandıklarını belirterek, "Erken dönem fosillerden bir zaman çizelgesi hazırlayarak canlı çeşitliliğindeki ayrıntıları inceledik." dedi.

Araştırmacılardan Mariana Yilales Agelvis ise çalışmanın önemine değinerek, "Hayvan çeşitliliğine yön veren parçaları bulmak yaşam bulmacasının temel bir parçası. Deniz seviyesinin erken hayvan çeşitliliğinde oynadığı rolün daha iyi anlaşılmasına katkıda bulunduğum için mutluyum." ifadelerini kullandı.

Bu araştırmanın Türkiye'deki deniz canlı çeşitleri üzerinde yapılacak çalışmalara katkı sağlaması bekleniyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.