İnstagram köklü değişikliğe gidiyor!

Sosyal medya devi Instagram, yıllardır süregelen kare formatlı paylaşımlarına köklü bir değişiklik getirmeye hazırlanıyor.

İnstagram köklü değişikliğe gidiyor!
Yayınlanma:

Platform, kullanıcıların içeriklerinin büyük çoğunluğunun dikey formatta olması nedeniyle, kare yapısından dikey dikdörtgen forma geçiş yapmayı planlıyor. Bu yenilik, sınırlı bir kullanıcı grubuyla test edilmeye başlandı.

DEÜİŞİKLİK KAPIDA

Instagram Başkanı Adam Mosseri, bu değişiklikle ilgili yaptığı açıklamada, platforma yüklenen içeriklerin çoğunun artık dikey formatta olduğunu belirtti. Mosseri, “Bugün Instagram’a yüklenen içeriklerin büyük çoğunluğu dikey formatta. Bunları kare olarak kırpmak oldukça acımasız,” diyerek, kare formata bağlı kalmanın kullanıcılar için zorluk yarattığını ifade etti.

Instagram’da son birkaç yıldır üzerinde çalışılan bu değişim, 4:3 oranındaki fotoğraflar ve 9:16 oranındaki videoların kare formata sığdırılmasının zorluğunu ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Mosseri, bu nedenle Instagram’ın karelerden vazgeçmesi gerektiğini ve kullanıcı deneyimini geliştirmek adına dikdörtgen formata geçişin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Bu yeni güncellemenin ne zaman tüm kullanıcılara sunulacağı henüz kesinleşmemiş olsa da, testlerin başarılı olması halinde, Instagram’ın köklü kare formatından tamamen vazgeçip dikey dikdörtgen forma geçmesi bekleniyor

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.