İçişleri Bakanlığı ve TSE'den iş arayanlara büyük fırsat!

İçişleri Bakanlığı, 23 sözleşmeli bilişim personeli ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ise 161 idari hizmet sözleşmeli personel alımı yapacak.

İçişleri Bakanlığı ve TSE'den iş arayanlara büyük fırsat!
Yayınlanma:

İçişleri Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilmek üzere 23 sözleşmeli bilişim personeli alacak. Aynı zamanda Türk Standartları Enstitüsü (TSE) de merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 161 idari hizmet sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI 23 SÖZLEŞMELİ BİLİŞİM PERSONELİ ALIMI YAPACAK

İçişleri Bakanlığı, 31/12/2008 tarih ve 27097 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik uyarınca, yazılı ve sözlü sınav başarı sıralamasına göre toplam 23 Sözleşmeli Bilişim Personeli alacak. Başvuru yapacak adaylar, sınav detayları ve başvuru şartları hakkında bilgi için İçişleri Bakanlığı'nın resmî duyurularını takip edebilirler.

I- BAŞVURU ŞARTLARI

A-GENEL ŞARTLAR (NİTELİKLER)

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
b) Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
c) (b) bendinde belirtilenler dışında kalan dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, (aylık brüt sözleşme ücret tavanının 2 katı ödenecek pozisyonlara başvuru yapabilirler.)
ç) Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda ücret tavanı iki katını geçmeyecekler için en az üç (3) yıllık, diğerleri için en az beş (5) yıllık mesleki tecrübeye sahip bulunmak, (Mesleki tecrübenin belirlenmesinde; bilişim personeli olarak 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4’üncü maddesinin (B) bendi ya da 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ile özel kesimde sosyal güvenlik kurumlarına prim ödenmek suretiyle işçi statüsünde bilişim personeli olarak geçtiği belgelenen hizmet süreleri dikkate alınır),
d) Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi ve güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek,
e) Erkek adaylar için muvazzaf askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya muaf veya ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

İlan detayları için

TSE, 161 İDARİ HİZMET SÖZLEŞMELİ ALACAK

TSE, toplamda 161 personel istihdam edecek. Bu kadrolar arasında 148 mühendis, 8 kimyager ve 5 denetçi yardımcısı bulunuyor. Başvurular, 21 Ekim 2024'ten 31 Ekim 2024'e kadar e-Devlet üzerinden yapılacak. Adaylar, Kariyer Kapısı ve TSE'nin resmi web sitesi üzerinden gerekli belgeleri yükleyerek başvuru işlemlerini tamamlayabilirler.

Adaylar, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) bünyesinde yapılacak personel alımları için başvurularını, alım ilanı yayınlandıktan sonra Kariyer Kapısı ve TSE’nin resmi web sitesi (http://www.tse.org.tr) üzerinden yapabilecekler. Başvurular, e-Devlet şifresi ile giriş yapılarak Türk Standartları Enstitüsü – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirilecek. Adaylar, başvuru için gerekli belgeleri sisteme yükleyerek 21 Ekim 2024 ile 31 Ekim 2024 tarihleri arasında saat 23:59:59’a kadar başvurularını tamamlayabilecekler.

Her iki kurumun da başvuru koşulları, KPSS puan türleri ve pozisyonlarla ilgili daha fazla bilgiye ilgili kurumların duyurularından ulaşabilirsiniz.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.