Yozgat'ta fabrikası kapatılan işçiler hakkını arıyor

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 2014 yılında kurulan Ritim Tekstil fabrikasının kapanmasının ardından mağdur olan işçiler, Yozgat Cumhuriyet Alanı'nda toplanarak basın açıklaması yaptı.

Yozgat'ta fabrikası kapatılan işçiler hakkını arıyor
Yayınlanma:

Fabrikalarının kapatıldığını öğrenen işçiler, haklarını talep etmek amacıyla fabrikaya gittiklerinde hayal kırıklığına uğradılar. Bunun üzerine, Yozgat Cumhuriyet Alanı'nda bir araya gelerek, yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler.

Polis ekiplerinin güvenlik önlemleri aldığı basın açıklamasında, işçilerden Soner Kızıl, "Amacımız burada taşkınlık çıkarmak değil, sadece hakkımızı aramak istiyoruz. Yozgat'ta iş adamlarımız var. Onların sesimizi duymasını istiyoruz. Bize yardımcı olsunlar, biraz babalık yapsınlar, bir abilik yapsınlar. Akşam evime ekmek götürebilmek, çocuğuma çikolata alabilmek istiyorum" dedi.

Zeynep Soylu ise, 25 Eylül 2024 tarihinde kendilerine ulaşıldığını ve patronlara ulaşmanın mümkün olmadığını belirtti. "O günden bu yana çalmadığımız kapı kalmadı, ama olumlu bir cevap alamadık. Büyük firmalar gelip icra koymaya devam ediyor," şeklinde konuştu. Soylu, ayrıca 10 yıllık teşvik alan firmalarla sözleşme yapılmasını talep etti ve icra konulan makinelerin ve üretim için gerekli olan her şeyin satılarak işçilerin kıdem tazminatlarının ödenmesini istedi.

Basın açıklaması, işçilerin hak arayışının duyurulması amacıyla gerçekleştirilirken, kalabalık daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. İşçiler, mücadelelerine devam edeceklerini ve haklarını almak için her türlü yola başvuracaklarını vurguladılar.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.