KPSS ön lisans branş sıralaması belli oldu

ÖSYM, 2024 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ön Lisans sonuçlarını açıklayarak, adayların branş bazında sıralamalarının da duyurusunu yaptı.

KPSS ön lisans branş sıralaması belli oldu
Yayınlanma:

Adayların bu sıralamaları değerlendirirken dikkat etmeleri gereken hususları içeren “Branş Bazında Sıralamalar Hakkında Teknik Açıklama” başlıklı bir metin yayımlandı. ÖSYM, branş bazında sıralamaların, yerleştirme süreçlerini etkilemediğini vurgulayarak, bu sıralamaların sadece adayların kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine yardımcı olmak amacıyla hazırlandığını belirtti.

Açıklamada, adayların eğitim bilgisi sisteminde "Okuyor" ve "Mezun" olarak iki farklı kategori bulunduğuna dikkat çekildi. Özellikle "Okuyor" durumundaki adayların, tercih dönemi sonunda mezun olmaları halinde sıralamaya dahil edileceği kaydedildi. Bu durum, adayların gerçek başarı sıralarını yanlış değerlendirmelerinin önüne geçmek için önem taşıyor.

Sıralamalara dair ilginç bir diğer nokta, adayların kendi alanları dışında da sıralama yapabilmeleridir. Eğer bir alanda sınav veren aday yoksa ya da tüm adaylar daha düşük puan aldıysa, farklı bir alanda sınav veren yüksek puanlı adaylar o alanda birinci sırada yer alabiliyor. Bu, farklı puana sahip adayların aynı sıralamayı paylaşmalarına da zemin hazırlıyor.

Ayrıca, ÖSYM'nin gerçekleştirmediği öğretmen atamaları ve A Grubu kadro atamalarının sıralama üzerinde etkisi olmadığı ifade edildi.

Adaylar, branş bazında sıralamalarını öğrenmek için ÖSYM'nin resmi internet adresi olan [https://ais.osym.gov.tr](https://ais.osym.gov.tr) üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yaparak sonuçlarına ulaşabilirler. Bu sistem, adayların kariyer planlamaları açısından önemli bir bilgi kaynağı sunuyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.