BOTAŞ, Doğal gaz tarifesiyle ilgili açıklama yaptı: Ekim ayında zam var mı?

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), ekim ayı itibarıyla mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı doğal gaz ile elektrik üretiminde kullanılan gaz tarifelerinde herhangi bir değişiklik yapılmadığını açıkladı. BOTAŞ'ın resmi internet sitesinde yer alan tarife tablosuna göre, doğal gaz fiyatları bu ay itibarıyla sabit kalmaya devam ediyor.

BOTAŞ, Doğal gaz tarifesiyle ilgili açıklama yaptı: Ekim ayında zam var mı?
Yayınlanma:

Ekim ayı itibarıyla konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine uygulanacak doğal gaz satış fiyatı, bin metreküp için 5 bin 631 lira olarak belirlendi. Ekmek üreticileri için ise bin metreküp doğal gazın fiyatı 8 bin 549 lira olarak kaydedildi. Elektrik üretimi amacıyla kullanılan gazın tarifesi de, bin metreküp için 12 bin lira olarak duyuruldu.

Doğal gaz fiyatlarının aylık bazda hesaplandığı belirtilirken, BOTAŞ'ın açıklamasında, "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları dikkate alındığında, konutlarda Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır" ifadelerine yer verildi. Bu durum, Türkiye'nin enerji fiyatları açısından uluslararası düzeydeki rekabetçi konumunu gözler önüne serdi.

BOTAŞ, abonelerin enerji ihtiyacını sürdürülebilir bir şekilde karşılamak amacıyla fiyat politikalarını belirlerken, piyasa koşullarını ve tüketici ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmaya devam edeceğini vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.