İYİ Partili Türkoğlu: Borusan sendikalı işçiyi işten atıyor

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Gemlik ilçesindeki Borusan Holding’e ait tersanede çalışan işçilerin 'sendikalı' olması nedeniyle işten çıkarılmasına tepki gösterdi.

İYİ Partili Türkoğlu: Borusan sendikalı işçiyi işten atıyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

İYİ Partili Selçuk Türkoğlu, Borusan Holding yönetimine çağrıda bulunarak sendika üyesi oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan tersane işçilerinin geri alınmasını istedi. Atılan işçilerle birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Selçuk TürkoğluSendikal örgütlenme hakkından dolayı işçinin ve ailelerinin ekmeği ile oynamak yakışmadı" dedi.

Bakan Işıkhan'a da seslenen Türkoğlu "Burası dingonun ahırı değil. Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Işıkhan yaşanan bu hukuksuzluğa ve ayak oyunlarına müdahale edin. Türkiye Yüzyılı'nda sendikal haklarını kullanan işçiler ekmeklerinden olmasın.” diye konuştu.

borusan.jpg

Son 1 yılda sendikal örgütlenme çalışmalarına başlayan işçilerin bu girişimlerinden sonra
işten çıkarılmaya başlandığını belirten Türkoğlu, "Liman-İş Sendikası çoğunluğu da elde etti ancak hem işçi sayılarında oynamalar hem de bir kısım sendikalı olan işçilerin işten çıkarılmasıyla itiraz süreci başladı" ifadesini kullandı.

Yaşanan problemlerin son bulması için işveren adına Tersane Genel Müdürü ile Liman-İş Sendikası yetkilileri arasında geçen ay bir mutabakat yapıldığını aktaran Türkoğlu, şöyle devam etti:

"4 konuda uzlaştık. İlki işten çıkarılan arkadaşların geri alınmasıydı. Diğer başlık sendikalaşmanın önüne engel çıkarılmamasıydı. Firmanın yasal haklarını kullanması bir diğer konuydu. En önemlisi ise sendikal faaliyetlerden dolayı hiçbir çalışan hakkında hukuki işlem yapılmamasıydı. Ama bir süre sonra çoğunluk sağlanmaması için işçi sayısında artışlarla karşılaştık. Söz verilmesine rağmen 122 işçi hakkında da Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Buradan bir şey çıkacağı yok ama niyetlerini açık etmiş oldular. Bunlarla da yetinmediler. Son 3 gündür özellikle sendikalaşmada etkin olan geçen çalışanın da iş akitlerini feshediyorlar. Borusan, 'Siz misin sendikalaşan ve yasal hakkını kullanan' diye insanları utanmadan sıkılmadan ekmeklerinden ediyor. Olmadı, yakışmadı. Böylesine büyük firmaya bu kadar basit bir oyun yakışmadı. Sendikal örgütlenme hakkından dolayı işçinin ve ailelerinin ekmeği ile oynamak yakışmadı. İnsanları onuruyla oynayarak kapıya bırakmaya kalktılar. Bu durum Gemlik'teki çalışma huzurunu bozacaktır. Bu nedenlerle işçi çıkarmalarına son verilmeli, sendikal örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılmalıdır."

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.