TÜİK temmuz verilerini açıkladı: Ücretli çalışan sayısında en büyük artış inşaat sektöründe

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına dair ücretli çalışan istatistiklerini açıkladı. TÜİK tarafından açıklanan veriler ücretli çalışan sayısının, temmuz ayında 2023 Temmuz'una göre yüzde 3,4 artış göstererek 15 milyon 889 bin 385 kişiye ulaştığını gösterdi. En büyük artışın ise inşaat sektöründe yaşandığı belirtildi.

TÜİK temmuz verilerini açıkladı: Ücretli çalışan sayısında en büyük artış inşaat sektöründe
Yayınlanma:
Güncelleme:

Temmuz ayına ilişkin ücretli çalışan istatistikleri yayınlandı. TÜİK verilerine göre sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı temmuzda yıllık bazda yüzde 3,4 artışla 15 milyon 889 bin 385 kişiye yükseldi. Bu sayı geçen yıl temmuzda 15 milyon 369 bin 599 kişi olarak kaydedilmişti.

Ücretli çalışanların alt detaylarına bakıldığında, temmuzda ücretli çalışan sayısı yıllık olarak sanayi sektöründe değişmezken (5 milyon 100 bin 115 kişi), inşaat sektöründe yüzde 8,6 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 4,3 yükseldi.

AYDA YÜZDE 0,7 YÜKSELDİ

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı temmuzda aylık bazda yüzde 0,7 arttı. Alt detaylarına bakıldığında, temmuzda ücretli çalışanlarda aylık olarak sanayi sektöründe yüzde 0,9, inşaat sektöründe yüzde 1 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 0,6 artış görüldü.

Kaynak:Karar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.