İrfan Paksoy

İrfan Paksoy

Diploması 180 yabancı ülkede de geçerli olan müstesnâ bir bölüm

Diploması 180 yabancı ülkede de geçerli olan müstesnâ bir bölüm

KURULUŞUNDAN BUGÜNE…

On yıl önce (2014) lisans düzeyinde eğitim vermeye başlayan Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi (UBF) 5 Temmuz 2024 tarihinde Ankara Üniversitesi Tandoğan yerleşkesi Güneş Meydanında beşinci dönem mezunlarını da verdi ve törenlerini yaptı. Mezun gençlerimizin yolları ve bahtları açık olsun.

BÖLÜMLER…

UBF şimdilik üç bölüm ile eğitim vermeyi sürdürmekte olup bunlar;

- Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü (GGvYB),

- Aktüerya Bölümü ve

- Lojistik Yönetimi Bölümü.

GENİŞ FIRSATLAR VE İŞ ALANLARI…

Şahsımın da beş yıldır bünyesinde hoca olarak görev yaptığı GGvYB lisans programı mezunlarının; kamu ve özel kurumlarda çok geniş iş, çalışma ve kariyer geliştirme imkânı bulunmaktadır.

GGvYB lisans ve lisansüstü programlarının mezunları; doğrudan Lisanslı Değerleme Uzmanı, Konut Değerleme Uzmanı, Varlık Değerleme Uzmanı, Kredi Dereceleme Uzmanı ve Gayrimenkul ve Varlık Yönetimi Uzmanı gibi unvanlarla özel sektörde iş kurmaları ve geliştirme imkânına sahiptirler.

Mezunlarımızın değerleme ve gayrimenkul yönetimi işletmeleri kurmalarının yanında gayrimenkul yatırım danışmanı ve müşavirlik ofisleri kurmaları, bankalar, gayrimenkul yatırım ortaklıkları ve yatırım fonları gibi özel kurumlar yanında bütün kamu kurumlarının gayrimenkul, inşaat, kamulaştırma, imar ve şehircilik ve malî hizmetler gibi birimlerinde kariyer yapmaları, denetim elemanı olarak görev almaları ile yönetici olarak çalışma imkânları da bulunmaktadır.

TEMEL ÖNCELİKLERDEN BİRİ…

Lisans programının mezunlarının, belirtilen bütün alanlarda kamu ve özel kurumlarda sorun çözümleme yanında takım çalışması yapmaları ve adeta liderlik görevini üstlenmelerine yönelik bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi, lisans ve lisansüstü programların temel önceliklerinden biridir.

DENKLİK KONUSU…

Diğer yandan GGvYB lisans programından mezun olanlarının, İktisadÎ ve İdarî Bilimler Fakültesi Lisans Programları mezunları ile denkliğe sahip olmaları nedeni ile özel sektörde çalışma imkânları yanında kamu kurumlarında da geniş iş imkânları bulunmaktadır.

IVSC…

GGvYB, dünyanın gayrimenkul ve varlık değerleme standartları alanında en yetkin örgütü olan Uluslararası Değerleme Standartları Konseyi (International Valuation Standards Council – IVSC)’ne üye olmuş ve dünyada değerleme alanındaki gelişmeleri hızla ülkemize taşınması ve eğitim-öğretim programları ile araştırmalarına entegre edilmesine imkân sağlanmıştır.

RICS…

Eğitim programlarının denklik sorunlarının ortadan kaldırılması ve uluslararasılaşma için dünyanın gayrimenkul ve varlık değerleme, çevre ve yapım yönetimi alanındaki tepe meslek, eğitim ve akreditasyon kurumu olan Lisanslı Değerleme Uzmanları Kraliyet Kurumu (Royal Institution of Chartered Surveyors – RICS) tarafından akredite edilmiştir.

Böylece GGvYB mezunlarının dünyanın 180 ülkesinde başka yeterlilik şartı aranmaksızın çalışma ve iş bulmalarının önü açılmıştır.

IFMA…

Programların tesis, kaynak ve arazi yönetimi alanındaki uluslararası yeterliliği ve kabul edilebilirliği için Uluslararası Tesis Yönetimi Birliği (International Facility Management Association – IFMA) IFMA ile iş birliği ve akreditasyon görüşmeleri sürdürülmekte olup, 2019 yılı itibariyle Avrupa Tesis Yönetim Ağı (EuroFM) üyeliğine kabul edilmiştir.

AACSB…

Kısa adı AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business) olan Üniversite İşletme Bölümlerini Geliştirme Derneği, dünyada 56 farklı ülkede yerleşik 874 eğitim kurumunun akredite olduğu, işletme ve muhasebe programlarını içeren en eski, küresel akreditasyon kurumudur.

Fakültemizin de Mart 2020 itibariyle resmî olarak AACSB üyeliği başlamış ve başta gayrimenkul yatırımları ve finansmanı olmak üzere ilgili dallarda, üçüncü uluslararası akreditasyon süreci öncesindeki önemli aşamalardan ilki tamamlanmıştır.

ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ, ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ VE UYGULAMA ANLAŞMALARI…

GGvYB ile Almanya’da Regensburg Üniversitesi Gayrimenkul Yönetimi Bölümü, Dresden Teknik Üniversitesi Gayrimenkul Yönetimi Bölümü, Dresden Leibniz Enstitüsü, Hannover Leibniz Üniversitesi Gayrimenkul Yönetimi Bölümü, İngiltere’de Kraliyet Tarım Üniversitesi Gayrimenkul ve Arazi Yönetimi Fakültesi, Rusya Federasyonu Finans Üniversitesi Gayrimenkul Bölümü ile iş birliği, öğrenci değişim ve uygulama anlaşmaları yapılmıştır.

Halen Avrupa ülkelerinde üç yeni üniversite ile öğrenci değişimi ve staj programları geliştirme ve ortak lisans ve lisansüstü program geliştirme konularında yoğun çalışma yapılmaktadır.

TERCİHLERİNİZ GELECEĞİNİZİ ŞEKİLLENDİRİR…

Bu aşamada kamuda ve sektörde somut ve her geçen gün önemi artan gayrimenkul geliştirme ve yönetimi alanında kariyer edinmek isteyen ve bu sahada geleceğin profesyonelleri arasında yer almak isteyen gençler için UBF, kendi alanında, gençlerimize gerekli olan becerileri kazanmalarını mümkün kılacak kapsamlı bir eğitim programı sunmakta, mezuniyet sonrasında da uluslararası geçerliliği ve karşılığı da olan sıra dışı ve benzersiz bir seçenek sunmaktadır.

İLAVE BİLGİ İÇİN…

Bu konularda daha kapsamlı bilgilere erişmek isteyenler uzanımı aşağıda yer alan Ankara Üniversitesi UBF web sitesini ziyaret edebilirler.

http://ubf.ankara.edu.tr/

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İrfan Paksoy Arşivi