Şengül Esen Demir

Şengül Esen Demir

Dünya Kahkaha Günü

Dünya Kahkaha Günü

Dünya Kahkaha Günü, 1998 yılında dünya çapındaki Kahkaha Yogası hareketinin kurucusu Dr. MadanKataria tarafından oluşturuldu.

Dünya Kahkaha Günü kutlamaları, dünya barışı için olumlu bir tezahürdür ve kahkaha yoluyla kardeşlik ve dostluk konusunda küresel bir bilinç oluşturmayı amaçlamaktadır.

İlk Dünya Kahkaha Günü toplantısı 1998'de Hindistan'ın Mumbai kentinde gerçekleşti.

Yerel ve uluslararası Kahkaha Kulüplerinden on iki bin üye mega kahkaha oturumunda bir araya geldi. Hindistan dışında toplanan ilk Dünya Kahkaha Günü'ydü.

2000 yılında Danimarka'nın Kopenhag kentinde 10.000'den fazla kişinin Belediye Binası Meydanı'nda toplandığı bir toplantı oldu. Kahkaha atan ve birbirine bağlanan insanların olduğu en büyük toplantıydı ve etkinlik Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na girdi.

Türkiye de Kahkaha Yogasını yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Master Kahkaha Yogası Eğitmeni olarak Kahkaha Yogasını her alanda yaygınlaştıran Lider ve Eğitmenler yetiştiriyorum. Kurumsal ve sosyal alanda kahkaha yogası tekniğini uyguluyoruz…

Her yıl kahkaha gününde yurt dışı ve yurt içi etkinlikleri ile soluğumuzu neşeye dönüştürerek, ilk doğdumuz bebeklik nefesini deneyimliyoruz.

Kahkaha Yogasının temel amacı, kahkaha yoluyla dünya barışını teşvik etmektir. Bazı insanlar bu fikri hayal ürünü buluyor, ancak özellikle duygu ve duygusal bulaşma biliminin anlaşılması bunun nasıl başarılabileceğini gösteriyor.

Kahkaha Yogası uygulaması, vücudun, mutluluk, sıcaklık, koşulsuz sevgi, bağlanma, hoşgörü, bağışlama, cömertlik ve şefkat duygularıyla ilgili belirli "İyi Hissetme" hormonlarını kan dolaşımına salmasına neden olur. Buna neşe kokteyli diyelim.

Hormonların bu "Neşe Kokteylinin varlığı, nefret, korku, şiddet, kıskançlık, saldırganlık ve savaş ve baskı ile bağlantılı duygulara tekabül eden diğer hormonların üretimini engeller.

Gruplar halinde Kahkaha Yogası uygulayarak, bu Neşe Kokteylinin seviyesi çarpan etkisiyle yüksek oranlara yükseltilir: Kahkaha Yogası seanslarından ayrılan insanlar, bu güçlü duygusal neşe durumundan farklı derecelerde etkilenen birçok insanla etkileşime girerler. Karşılığında, temasa geçtikleri diğer insanları "enfekte ederler". İlk Kahkaha Yogası seansınızdan sonra bu "zincirleme reaksiyonu" deneyimleyebilirsiniz.

Bugün dünya kahkaha günü ise derin bir nefes alın hiçbir neden olmadan öncelikle kendinizle barışık olmak için hoho ha ha sesleri ile önce sesleri kahkahaya sonra nefesinizi neşeye dönüştürün.

Siz de kahkaha yogasını deneyimlemek isterseniz, her Çarşamba @mutlulukkahkahaakademis (instagram) zoom üzerinden sosyal sorumluluk projesi kapsamında kahkaha yogası seanslarımıza katılabilirsiniz.

NE HALİNİZ VARSA ŞENGÜLÜN

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şengül Esen Demir Arşivi