DSÖ, Gazze'deki 97 hasta ve ağır yaralının tıbbi tahliyesinin yapıldığını duyurdu

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'deki 97 hasta ve ağır yaralının tedavi için Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'ye ulaştırılmak üzere başarılı bir şekilde tıbbi tahliye edildiğini duyurdu.

DSÖ, Gazze'deki 97 hasta ve ağır yaralının tıbbi tahliyesinin yapıldığını duyurdu
Yayınlanma:

Ghebreyesus, İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde gerçekleştirilen bu tıbbi tahliye operasyonuyla ilgili olarak X sosyal medya platformunda bir paylaşımda bulundu. "DSÖ, BAE Dışişleri Bakanlığı ve diğer ortaklarımızla işbirliği yaparak, Ekim 2023'ten bu yana en büyük tıbbi tahliyeyi gerçekleştirdik. 97 hasta ve ağır yaralı ile 155 refakatçiyi Gazze'den tahliye ettik," diye belirtti.

Ghebreyesus, hastaların özel tedavi için Abu Dabi'ye gitmek üzere, Gazze'den İsrail'deki Timna (Ramon) Havalimanı'na Kerem Ebu Salim (Şalom) Kapısı üzerinden nakledildiğini bildirdi. Tahliye edilenler arasında kanser, travma ve diğer yaralanmalar nedeniyle tedavi gören 45 çocuk ve 52 yetişkin bulunuyor.

Ciddi operasyonel zorluklara ve güvenlik endişelerine rağmen, DSÖ ve ortakları bu hastaların transferini gerçekleştirmeyi başardı. Ghebreyesus, tüm olası rotalar üzerinden tahliye koridorlarının oluşturulmasını ve en iyi tedavi için ateşkes sağlanmasını talep etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.