Nasrallah'tan İsrail'e tehdit: Hangi kırmızı çizgiyi geçtiğinizi biliyorsunuz

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Beyrut yakınlarındaki İsrail hava saldırısında hayatını kaybeden Hizbullah komutanı Fuad Şükür için düzenlenen cenaze töreninde yaptığı konuşmada, İsrail’in saldırısının "yeni bir aşamaya" geçiş olduğunu belirtti. Nasrallah, İsrail’e hitaben, “Geçtiğiniz kırmızı çizgilerin farkında değilsiniz” ifadelerini kullandı.

Nasrallah'tan İsrail'e tehdit: Hangi kırmızı çizgiyi geçtiğinizi biliyorsunuz
Yayınlanma:

İsrail’in saldırısında ölen Fuad Şükür'ün cenazesi, Beyrut’un güneyindeki oditoryuma taşındı. Törende kalabalık, "İsrail'e ölüm" ve "Senin için buradayız, Nasrallah" sloganları attı. Nasrallah, konuşmasında Tahran’da suikasta uğrayan Hamas lideri İsmail Haniye’yi de andı.

Nasrallah, İsrail’in Hizbullah’ı Mecdel Şems’teki bir saldırıdan sorumlu tuttuğunu ve Fuad Şükür’ün ölümüne neden olan saldırıyı düzenlediğini iddia etti. Bu suçlamaları reddeden Nasrallah, saldırının Lübnan’ın Gazze’ye ve Filistin halkına verdiği desteğin bedeli olduğunu belirtti.

Nasrallah, İsraillilerin Fuad Şükür ve Haniye'yi öldürdüğü için sevinçli olduklarını, ancak hangi kırmızı çizgiyi geçtiklerini bilmediklerini ifade etti ve düşmanın şimdi öfke ve intikam beklemesi gerektiğini söyledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.