Putin'den Türkiye için enerji açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye'nin Moskova için en güvenilir enerji partneri olduğunu belirterek "Biz hiçbir şeyi kısıtlamıyoruz. Biz her şeyi veriyoruz. En güvenilir partner Türkler oldu. İşte, TürkAkım üzerinden (doğalgaz) gidiyor." dedi.

Putin'den Türkiye için enerji açıklaması
Yayınlanma:

Enerji konusunda Rus Lider Putin'den Türkiye hakkında önemli açıklama geldi. Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkiler her geçen gün daha sağlam bir şekilde ilerlerken Putin'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

Rossiya 1 televizyonuna konuşan Putin, açıklamasında Rusya'nın hiçbir ülkeye enerji kaynakları sunmayı reddetmediğini ve ortaya çıkan zor durumda en güvenilir partnerin ise Türkiye olduğunu belirtti.

TürkAkım üzerinden örnek veren Putin, "Her zaman Rusya'nın (enerji kaynakları) vermediğini, Rusya'nın bunları kısıtladığını söylediler. Biz hiçbir şeyi kısıtlamıyoruz. Biz her şeyi veriyoruz. En güvenilir partner Türkler oldu. İşte, TürkAkım üzerinden (doğalgaz) gidiyor." dedi.

turkakim.jpg

ALMANYA İÇİN "BİR HAFTA" VURGUSU

Sabotajlar nedeniyle işlevsiz hale gelen Kuzey Akım doğal gaz boru hatlarının sağlam kolunu devreye almak için sadece bir haftaya ihtiyaç olduğunu söyleyen Putin, "En nihayetinde her şey Alman hükümetinin kararına bağlı. Kuzey Akım 2'de terör saldırısına rağmen bir kol sağlam kaldı. Kuzey Akım 1 imha edildi ancak Kuzey Akım 2'yi çalıştırmak mümkün mü? Mümkün! Vanayı çevirin ve 'Almak istiyoruz' deyin. Bir hafta sürer ancak istemiyorlar." diye konuştu.

UKRAYNA AÇIKLAMASI

Ukrayna hakkında da konuşan Rus Lider Putin, Ukrayna'nın Rus doğal gazının transiti karşılığında Gazprom'dan ödeme almayı sürdürdüğüne dikkat çekti. Putin," Kiev, söz konusu kolu hizmete açmıyor, bu hattı açmanın Almanya ve Polonya için nasıl bir sorun teşkil ettiğini anlamıyorum." şeklinde onuştu.

Batı'nın Rus gazı almaması halinde dahi Rusya'nın Avrupa'ya gaz tedarik etmeden de süreci atlatacağının belirten Putin, Almanya ve Avrupa ekonomisinin temellerinin de çok ciddi ve derin olduğunu söyledi. Rusya Devlet Başkanı Putin, ucuz Rus enerji kaynaklarına göre inşa edilen bu ekonomilerin rekabet gücünü kaybettiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.