Gazi "Deep Team" finalde

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde elde ettiği başarılarla dikkatleri üzerine çeken Gazi Üniversitesi, 21-26 Eylül tarihlerinde 4’üncüsü düzenlenecek olan festivalde de iddialı olduğunu kanıtladı.

Gazi "Deep Team" finalde
Yayınlanma:
Güncelleme:

Akademik danışmanlığını Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hacer Karacan'ın yürüttüğü ve 4. sınıf öğrencileri Büşra Harmanda ile Elif Er tarafından oluşturulan "Deep Team" isimli takım, TEKNOFEST kapsamında düzenlenen "Sağlıkta Yapay Zeka" teknoloji yarışmasında kritik tasarım ve ön bulgu raporu değerlendirmeleri sonucunda finale kaldı.

gazi-11.jpg

Yarışmada yarışmacı takımların görevi, kontrast madde verilmeden elde edilen beyin BT görüntülerinden ilk aşamada normal sınırlarda beyin BT mi yoksa inme bulguları olan Beyin BT'si mi ayrımını yapmak, ikinci aşamada ise inmenin tıkayıcı (iskemik) tip inme mi yoksa kanayıcı (hemorajik) tip inme mi olduğunu tespit etmek ve ilgili alanı (tıkanma ve/veya kanama bölgesi) BT görüntüsü üzerinde işaretlemek.

gazi-12.jpg

Yarışmacı takımlardan bu görevleri gerçekleştiren bir yapay zekâ modeli geliştirmeleri isteniyor. Bu yıl 35 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmaları ve etkinlikleriyle 21-26 Eylül 2021 tarihleri arasında, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilecek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST ve Gazi Üniversitesi Deep Team Takımının finalist olarak yarışacağı "Sağlıkta Yapay Zeka" teknoloji yarışması hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilir: https://teknofest.org/yarisma-detaylar-56.html

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.