LGS sınavı sorunsuz tamamlandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Sınavda yer alan sorular ve cevap anahtarı, www.meb.gov.tr adresinde yayımlandı.

LGS sınavı sorunsuz tamamlandı
Yayınlanma:

Bu yıl, 8. sınıftaki 1 milyon 246 bin 429 öğrenci LGS'ye başvurdu. Sınav, iki oturum halinde gerçekleştirildi ve 15 bin 532 okulda, 81 bin 570 salonda yapıldı. İlk oturumda, Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru soruldu. İkinci oturumda ise matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 soru yöneltildi.

Cevap anahtarı, sınavdan kısa bir süre sonra www.meb.gov.tr adresinde yayımlandı. Öğrenciler, sınav kitapçıklarını sınavdan bir gün sonra okullarından alabilecekler.

LGS merkezi sınav sonuçları 26 Haziran tarihinde açıklanacak. Aynı gün, yerleştirme sürecine ilişkin LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu da yayımlanacak.

LGS sınavında yer alan soruların ve cevapların tamamı, meb.gov.tr adresinde ilan edildi. Öğrenciler, sözel ve sayısal kitapçıklara www.meb.gov.tr adresinden ulaşabilirler.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.