Nadir Alpaslan: Turizm anlamında geleceğimiz çok parlak

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan'ın konuşmacı olarak katıldığı bir konferans düzenlendi.

Nadir Alpaslan: Turizm anlamında geleceğimiz çok parlak
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan'ın konuşmacı olarak katıldığı bir konferans düzenlendi. Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Tekin ile dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

GELECEĞİMİZ PARLAK

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, ülkemizde bulunan 200’ü aşkın üniversitenin turizm çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek, Üniversitemiz ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ortak çalışmalar yürüttüğünü söyledi. Bakan Yardımcısı Alpaslan, “Tüm üniversitelerimiz, kamu kurumu ve kuruluşlarımız vatandaşlarımızla, sektörle ne kadar iç içe ve işbirliği içinde karşılıklı destekleme içerisinde olursa ülkemizin refah, gelişme ve kalkınma düzeyi bir o kadar hızlı artacaktır. Bu anlayış oldukça önemli. Turizm sektörü stratejik bir sektördür” ifadelerini kullandı. Ülkemizin turizm açısından büyük bir potansiyel güce sahip olduğunun altını çizen Bakan Yardımcısı Alpaslan, “Turizm anlamında potansiyel bir sıralama yaptığımızda, potansiyelimiz dünyada ilk üç ila beşinci sıraya girecek durumda. Dünyada en önemli rekabet alanına sahip olan turizm sektöründe, dünyanın en başat ülkelerinden birisi olma iddiasında olan ülkemiz siz turizm fakültesi öğrencileri ile gelişecektir” değerlendirmesinde bulundu. Turizm sektörünün istihdam ve kariyer anlamında da önemli fırsatlar sunduğunu kaydeden Alpaslan, “Dünya turizminde geleceği çok parlak ve büyük iddiaları olan bir sektör olduğu için bu alana turizm konusunda eğitim almış kişilerin gelmesi önem arz ediyor. Turizm sektörünün en önemli yöneticileri ve en kritik görevleri yine özellikle turizm konusunda eğitim almış insanlar olacağı için gelecek kariyeriniz açısından bu sektör son derece büyük fırsatlar vadediyor. Bakanlık olarak eğitim odaklı işbirliklerine kapılarımız sonuna kadar açık” diyerek konuşmasını tamamladı.

HİZMET SEKTÖRÜNDEKİ KALİTEMİZ EN ÜST SEVİYEDE

Konferansın açılışında konuşan Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin, “Genelde turizm sektörünün küçüleceği ve benzeri yanılgı içeren söylemler var. Kent devletlerinden küçük polis site devletlerine, küçük site devletlerinden imparatorluklara, imparatorluklardan modern ulus devletlere kırılmalarla geçildi. Şu an belki biz farkında değiliz, hissetmiyoruz ama bundan 10-15 yıl sonra kırılma anlarından birisinin yaşandığını göreceğiz. Şu anda ise ulus ötesi çağrışımlar yapan devlet formlarının gündeme geldiği bir dönemi yaşıyoruz” şeklinde konuştu. Turizm sektörü ile dünya sınırlarının daha az sınırlara sahip olacağının altını çizen Rektör Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyada artık sınırların çok daha az belirginleştiği, başta turizm olmak üzere bu tür sektörlerin çok büyüdüğü ve yaygınlaştığı bir döneme giriyoruz. Turizm sektörü inanıyorumki hak ettiği dönemi yaşayacaktır. Kültür ve Turizm Bakanlığı bu konuda ciddi çaba sarf ediyor. Türkiye’de insanların bu konudaki emekleri gerçekten yadsınamaz. Özellikle Türkiye’deki hizmet sektöründe olan kalite ve nitelik dünyanın hiçbir ülkesinde yok. Türkiye bu anlamda ciddi bir mesafe kat etmiş durumda. Bu emeklerin karşılığını alacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

İSTİKRAR ÇOK ÖNEMLİDİR

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Yazıcıoğlu da konuşmasında, “Türkiye hem coğrafi hem de tarihi olarak bakıldığında turizm açışından en avantajlı ülkelerin başında gelmektedir. İki kıtayı bağlaması, boğazlar, denizlerimiz, dört mevsimi yaşayan iklimimiz, ülkemizin turizm açısından eşsiz bir noktada olmasını sağlamaktadır. Bir ülkenin turizm endüstrisi faaliyetlerinin sadece sahip olduğu fiziki kaynakları ile sürdürebilmesi çok mümkün değildir. Turizmi sürdürülebilir hale getirmek için somut olmayan kültürel varlıkların da tüm paydaşların katılımıyla ve desteğiyle herkesle buluşturulması gerekmektedir” dedi.

Kaynak:Bülten

 Haber Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.