Otizmli çocukların hayatına dokunacaklar

Gazi Üniversitesi Otizm ve Gelişimsel Bozukluklar Araştırma ve Uygulama Merkezinin (GEBAM) 0-6 yaş çocuklar için hazırlanan “Eğitim ve Değerlendirme Odası” düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Otizmli çocukların hayatına dokunacaklar
Yayınlanma:
Güncelleme:

Gazi Üniversitesi Otizm ve Gelişimsel Bozukluklar Araştırma ve Uygulama Merkezinin (GEBAM) 0-6 yaş çocuklar için hazırlanan “Eğitim ve Değerlendirme Odası” düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Mediko Binasında gerçekleştirilen programa Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Erdal Zorba ve Dr. Ahmet Bilal Dostbil, Sosyal İşler Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Selami Candan, GEBAM Müdürü Prof. Dr. Necdet Karasu, Genel Sekreter Ragıp Akyürek, Genel Sekreter Yardımcısı Raşit Yıldırım, Otizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Çayan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temsilcileri, dekanlar, müdürler, daire başkanları, öğretim elemanları, konuklar ve öğrenciler katıldı.

gazi-11-003.jpg

Programın açılış konuşmasını yapan Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, “Gazi Üniversitesi 100 yıla yaklaşan geçmişinde ülkemizde ürettiği hizmetler, kattığı değerler ve yetiştirdiği insanlarla öne çıkmıştır. Günümüzde de Üniversitemizin misyonu bilgiyi üretmek ve bunu hayata dönüştürerek toplumun yaşam boyu eğitim ve gelişim sürecine katkıda bulunmaktadır” dedi.

Rektör Prof. Dr. Musa Yıldız, şöyle devam etti, “Misyon ve vizyonumuz dâhilinde Üniversitemiz bünyesinde geçtiğimiz yıl kurulmuş olan ve kısa adıyla GEBAM tam da bu bağlamda çalışmalarına devam etmektedir. Otizm ve gelişimsel bozukluklar tanısı almış olan bireyler nüfus içinde önemli bir yüzdeye sahiptir. Kişileri, aileleri ve toplumumuzu derinden etkileyen konulardan olan otizm ve gelişimsel bozukluklara dönük yapılan çalışmaların önemi sadece ülkemiz için değil diğer ülkeler için de hızla yükselmektedir” dedi.

GEBAM’ın dispilinler üstü bir anlayışla kurulduğunu kaydeden Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasını şu sözlerle tamamladı, “Büyük amaç ve hedeflerle Diş Hekimliği, Eczacılık, Eğitim, Hemşirelik, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Spor Bilimleri ve Tıp Fakültesi'nden kıymetli öğretim elemanlarımızın katkılarıyla yola çıkan Merkezimiz küçük ama sağlam adımlarla yoluna devam etmektedir. 0-6 yaş aralığındaki çocuklarımızın değerlendirme ve eğitim çalışmalarının gerçekleştirilmesi için hazırlanan odamızın açılışının destekleyici diğer hizmetlerin de sunulacağı, disiplinlerin iş birliğiyle toplumsal boyutta kapsamlı eğitimlerin geliştirileceği ve çalışmaların yapılacağı bir merkezin ilk adımı olmasını dilerim” şeklinde konuştu.

Açılışta söz alan GEBAM Müdürü Prof. Dr. Necdet Karasu ise GEBAM’ın kuruluş sürecinden bahsetti. Açılan “Eğitim ve Değerlendirme Odası”nın öneminden söz eden Karasu, verdiği destekten ötürü başta Rektör Prof. Dr. Musa Yıldız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı. Açılış programı, Rektör Musa Yıldız ve törene katılan konukların açılış kurdelesini kesilmelerinin ardından çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.