Son dakika! LGS puanları yeniden hesaplanacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sınav kılavuzunda yer alan bir düzenleme gereği, sınavlardaki iptal edilen sorulara yönelik yeni bir açıklama yaptı.

Son dakika! LGS puanları yeniden hesaplanacak
Yayınlanma:

MEB, fen bilimleri dersi A kitapçığındaki 13. sorunun değerlendirme dışı bırakıldığını ve puanlamanın bu değişikliklere göre yeniden yapıldığını duyurdu.

ÖĞRENCİLERİN HAKLARI KORUNDU

MEB'den yapılan açıklamaya göre, sınav sonuçlarında herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için tüm öğrencilerin mevcut okullarında kalma hakları korundu. Yeniden puan hesaplaması sonucunda üst tercihlerine yerleşmeye hak kazanan öğrencilere ise yeni kayıt hakkı tanındı. Bu öğrenciler, yeni okula kayıt yaptırmak istememeleri durumunda mevcut okullarında eğitimlerine devam edebilirler. İlgili öğrencilere süreçle ilgili bilgiler SMS ve e-Okul sistemi aracılığıyla iletilecek.

YENİ KAYIT SÜRECİ 21 EYLÜL'DE

Yeni bir okula yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, 14-20 Eylül tarihleri arasında e-Okul üzerinden başvuruda bulunabilecekler. Kayıtlar 21 Eylül itibarıyla otomatik olarak gerçekleştirilecek. Öğrencilerin mağduriyet yaşamamaları için ek kontenjanlarla nakil hakları da düzenlendi.

SONUÇLARIN ÖĞRENİLMESİ

Yeniden yerleştirme sonuçları, öğrenciler tarafından [e-Okul](https://e-okul.meb.gov.tr) adresinden kontrol edilebilecek. Bakanlık, tanımlanan ek kontenjanlarla öğrencilerin yıl boyunca herhangi bir mağduriyet yaşamalarının önüne geçildiğini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.