YKS'ye bir hafta kala öğrenciler ne yapmalı? Ali Murat Karabağ'dan tavsiyeler...

Seviye Eğitim Kurumları Koordinatörü ve anadolugazete.com.tr Yazarı Ali Murat Karabağ, YKS'ye bir hafta kala öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.

YKS'ye bir hafta kala öğrenciler ne yapmalı? Ali Murat Karabağ'dan tavsiyeler...
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

Bu hafta sonunda milyonlarca öğrenci üniversiteye adım atmak için YKS sınavına girecek. Stresli bir senenin ardından yavaş yavaş sürecin sonuna yaklaşılan günlerde öğrencilerin heyecanı da arttı. Seviye Eğitim Kurumları Koordinatörü ve anadolugazete.com.tr Yazarı Ali Murat Karabağ da, sınava az bir süre kala öğrencilere bazı tavsiyeler verdi.

''KİMSENİN SEVGİSİ DEĞİŞMEYECEK''

Karabağ, kendisinin de 21 yıldır öğrenci yetiştirdiğini ve sınavlara hazırladığını belirterek, ''Bu hafta sonu YKS var ve hepimiz heyecanlıyız, stresli ya da gergin ya da tamamen umursamaz durumdayız. Bu hafta nasıl bir ruh halinde olursak olalım bilin ki sizi ilk tanıdığım gün nasıl seviyorsa herkes sizi yine aynı sevgide ömür boyu yanınızda olacaklar.'' ifadelerini kullandı.

sinav.jpg

''AİLEDEN UZAK DURMAYIN''

Öğrencilerin bu sınavlar için çok çaba sarf ettiğini dile getiren Karabağ, artık onlar için dinlenme zamanının geldiğini söyleyerek, ''Sınav sürecinden önce yapmayı sevdiğiniz şeyleri yapın, ailenizle oturun zaman geçirin. Yapılan en büyük hatalardan biri aileden bugünlerde tamamen uzak durma eğilimidir. Uzak durdukça aslında arada ki gerilim daha da artar. Sesler yükselir uzaklaşmalar strese ve sınava huzursuz girmeye neden olur.'' şeklinde konuştu.

Sınava az bir zaman kala ailelerle zaman geçirmenin önemli olduğunu anlatan Karabağ, öğrencilerin fiziksel olarak da dikkat etmeleri gereken noktalara değindi. Karabağ, ''İlk olarak; uyuyun, oyun oynayın, yürüyün, film izleyin, keyfinize bakın.'' dedi.

sinav-001.jpg

''ÇOK ERKEN VAKİTTE YATMAYIN''

Ayrıca, ''Sınavdan önceki gece çok erken yatmamalısınız. Daha önce olduğu gibi normal yatma saatinizde yattın. Erken yatmaya çalışmak, sınav heyecanıyla birleşince uykusuzluğunuzun daha da artmasına neden olabilir.'' şeklinde konuşan Karabağ, sınav öncesinde hafif bir akşam yemeği, sınav günü ise doyurucu bir kahvaltı yapılması gerektiğinin altını çizdi. Karabağ, sınava girerken rahat hissettirecek kıyafetlerin seçilmesi gerektiğini de söyledi.

''SON KONTROLLERİ YAPMAK ÖNEMLİ''

Sınavdan önce yapılması gereken son kontrollerle ilgili de hatırlatma yapan Karabağ, ''Belgelerinizi sınav gecesi hazır bulundurmanız gerekmektedir. Sınava gireceğiniz binayı ve salonu önceden kontrol etmelisiniz. Sınavın yapılacağı binaya sınav başlamadan en az bir saat önce ulaşmalısınız. Büyük şehirde yaşıyorsanız ulaşımı da düşünmelisiniz.'' diyerek gençleri uyardı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.