Ankara'da kahve içmek lüks oldu, kahvenin hatırı da kalmadı

Asgari ücretin artması, kira, elektrik, su, sigorta ve işçi giderleri işletmecileri zor duruma soktu. Ankara’da kafe ve restoranlarda bir bardak kahvenin fiyatı 85 liraya dayandı.

Ankara'da kahve içmek lüks oldu, kahvenin hatırı da kalmadı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Asgari ücretin artmasının ardından hemen hemen her ürüne zam geldi. Ankara’da başta ekmek olmak üzere birçok ürün zamlandı. Başkent'te en çok zamlananlar arasında ise kahve başı çekiyor.

KAHVE İÇMEK LÜKS OLDU!

Ankara’da bir kafe veya restoranda kahve içmek lüks oldu. Başkent'te 1 fincan kahvenin fiyatı 60 liraya çıktı. Hatta işletmenin konumuna göre kahve fiyatları daha da artıyor.

Öğrencilerin yoğunlukta yaşadığı şehirlerin başında gelen Ankara'daki kafe ve restoranlara oturmak neredeyse imkansız hale geldi.

KAHVE FİYATLARI UÇTU!

anadolugazete.com.tr Ankara’daki kahve fiyatlarını araştırdı.

whatsapp-image-2024-01-19-at-18-42-45.png

Kızılay’da bir işletmede küçük boy Americano 50 lira, latte, mocha ve maccıhato ise 55 liradan satılırken; büyük boy kahvelerin fiyatı ise 85 liraya çıktı.

İşletmeciler, kira, elektrik, su, sigorta, işçi giderleri ve hammadde (süt, kahve) maliyetlerinin artması nedeniyle zam yaptıklarını savunuyor. İşletmeciler, ayrıca kahve çekirdeğinin yurtdışından ithal edildiği için bu durumun kahve fiyatlarına yansıdığını da belirtiyor.

whatsapp-image-2024-01-19-at-18-42-18.png

Ankara Büyükşehir Belediyesinin (ABB) yaklaşık 10 ay önce açtığı Genç Akademi Kafede ise fiyatlar çok daha uygun görünüyor.

whatsapp-image-2024-01-19-at-18-41-54.png

Kafede küçük boy latte 22 lira, Americano, mocha ve cappucino 35 lira, çay ise 8 liradan tüketicilerle buluşuyor.

whatsapp-image-2024-01-19-at-18-42-30.png

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.