Taksiye binmek de artık ultra lüks olacak

2023 yılının ikinci yarısında peş peşe duyurulan zamlara her gün bir yenisi daha ekleniyor. Taksiciler gelen zamlara üzerine tarifelerinde zam talebinde bulundu.

Taksiye binmek de artık ultra lüks olacak
Yayınlanma:

2023 yılının ikinci yarısında gelen zamların ardından taksiciler tarafından zam taleplerinde bulunmaya başladı. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Toplu Ulaşım Hizmetleri Dari Başkanlığı'na yazı gönderdi. Müşteriler ile sık sık şikâyet açısından gündeme gelen İstanbul taksicileri için tarifelerin zamlanması yönünde talepte bulundular.

Paylaşılan zam talebinin 27 Temmuz tarihi itibariyle yapılması beklenilen UKOME toplantısında konu olarak ele alınması bekleniyor. İstanbul taksicileri Türkiye gündeminde uzun süredir yer alıyor. İstanbul taksicileri bu kez de zam talebi ile Türkiye gündeminde yer aldı.

TAKSİ FİYATLARINA ZAM

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu'nun paylaştığı yazı ile birlikte zam isteminde bulundu. Paylaşılan yazıda ise son olarak taksimetre tarifelerinde 27 Aralık 2022 yılında güncelleme yapıldığı bilgisi paylaşıldı. 2023 yılının ilk yarısından itibaren sürekli olarak yükselen giderlerin (yedek parça, işçilik, sosyal güvenlik prim artışları, araç sigorta kasko artışları, lastik, akü, madeni yağ vb.) yüzde 100'den fazla oranda zamlandığı ifade edildi.

Bu durumda ise taksicilerin olumsuz etkilendiği bilgisi de yazıda belirtildi. Taksiciler tarifesinin belirli aralıklar doğrultusunda güncellenmesi gerektiğini söyledi. Otomobil fiyatlarında yaşanan yüksek zamlarla beraber mevcut gelirlerle araç yenilemenin de oldukça zor bir hal aldığı belirtildi.

TAKSİMETREDE YENİ TARİFELER

İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı ile paylaşılan taleplere dair araştırmaları devam etmekete. UKOME toplantısının 27 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek olmasıyla beraber zam talebinin görüşülmesi gündeme geldi. Son zamlar UKOME toplantısı 27 Aralık 2022 tarihinde yapılarak ücretlerde değişiklik yapılmıştı.

İndi- bindi ücretinde yüzde 42 oranında zam geldi. Zam sonrasında indi- bindi creti 40 TL'ye kadar yükseldi. Taksimetre açılış ücreti 12,65 TL, km başına ücret 8,51 TL olarak belirlendi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.