12 Temmuz 2024’te neler yaşandı? 12 Temmuz’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

12 Temmuz 2024’te neler yaşandı? 12 Temmuz’da yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, G7 zirvesinin küresel ekonomik sorunlara öncelik veren ülkeleri kapsayacağını duyurdu. Tajani, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 6 ülkenin bu yılki G7 toplantısına davet edildiğini açıkladı.

Türkiye’den gelişmeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Washington'dan dönüşünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de hakkaniyetli bir barış inşasının Türkiye'ye en çok fayda sağlayacağını vurgulayarak, Suriye ile yeni bir döneme geçmenin önemine dikkat çekti.

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarının önceden yerleştirdiği el yapımı patlayıcının (EYP) patlaması sonucunda İstihkam Astsubay Kıdemli Çavuş Bahadır Rıdvan Talay'ın şehit olduğunu duyurdu.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşına yapılacak zamla ilgili açıklamalarda bulundu. Güler, zammın önümüzdeki hafta başında açıklanacağını belirtti. En düşük emekli aylığının artırılması için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Güler, "Önümüzdeki hafta başında açıklarız" dedi.

AK Parti, Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin TBMM Başkanlığına sunulduğunu açıkladı. Teklif kapsamında, sahipsiz ve saldırganlaşmış köpekler için ötenazi uygulanması öngörülüyor. Bu adımın, sokak hayvanlarının kontrolsüz çoğalması ve toplum sağlığını tehdit etmesi nedeniyle atıldığı belirtildi.

Van Gölü'nde bugün saat 23.19'da 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü, Van Gölü'nde Tuşba ilçesine yaklaşık 8.85 kilometre mesafede yer aldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin ilk yerli ve milli uydusu Türksat 6A'nın ikinci ateşleme sürecinin başarıyla tamamlandığını duyurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), terörle mücadelede kararlılıkla sürdürdüğü operasyonlarına bir yenisini daha ekledi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamaya göre, Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda 9 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

İstanbul Beykoz'da motosikletle bir otomobilin burun buruna çarpışması sonucu meydana gelen kazada, motosikletteki iki gençten biri hayatını kaybetti. Otomobili kullanan kişinin, 6 Şubat depremlerinde çadır satmasıyla gündeme gelen Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın kızı Fatıma Zehra Kınık olduğu öğrenildi. Kazada 16 yaşındaki Batın Barlas Çeki yaşamını yitirdi. Kınık ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Beylikdüzü'nde 23 yaşındaki Erva Raziye Asar'ın boğularak öldürüldüğü ve cesedinin 6 parçaya ayrılarak bir inşaata atıldığı ortaya çıktı. Katilin ise bir cinayet suçundan denetimli serbestlikle serbest bırakıldığı öğrenildi.

Balıkesir'de üniversite öğrencisi ve motokurye Ata Emre Akman'ın 25 yerinden bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili davada mahkeme kararını verdi. Saldırgan Erdoğan Özdemir 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Azmettirici olarak suçlanan babası ise beraat etti.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ‘kara para aklama’ ve ‘resmi belgede sahtecilik’ soruşturması kapsamında gözaltına alınan fenomen Neslihan ve eşi İnanç Güngen’in de aralarında bulunduğu 43 kişi adliyeye sevk edildi.

Çorum'un Alaca ilçesinde meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti, iki kişi ise yaralandı. 30 metre derinliğindeki dere yatağına devrilen araçtaki yaralıları kurtarmak için insan zinciri oluşturuldu.

Ankara'dan gelişmeler

EGO Genel Müdürlüğü, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Ankara'da toplu taşımanın ücretsiz olacağını duyurdu.

Ankara'dan Polatlı'ya giden bir otomobil gece aşırı hız sebebi ile kaza yaptı. Kazada 4 kişiden 2'si hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.

Ankara’da, sosyal medya üzerinden canlı yayın yaptığı esnada tabanca ile yanlışlıkla kendisini başından vuran adam yaşamını yitirdi.

Merkez Ankara projesi için yürütmeyi durdurma kararı verildi. Projenin arazisi, belediyeye aitken, Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminde satılmış ve 2015'te ihaleye çıkarılmıştı.

Ankara'nın ünlü alışveriş merkezi Ankamall'de zemin uygun olmadığı gerekçesiyle başlatılan kazı çalışmaları devam ediyor. Zemin hasarları ve su birikintileri nedeniyle başlatılan çalışmalar ile alışveriş merkezi ziyaretçilerinin güvenliğinin sağlanması amaçlanıyor.

Ankara'nın Mamak ilçesinde, Doğukent Caddesi üzerinde yoğun trafiğin yaşandığı akşam saatlerinde şiddetli bir kavga yaşandı. Sosyal medyaya yansıyan görüntüler, bir ticari taksinin, başka araçlardan gelen birçok kişi tarafından darp edildiğini ortaya koydu.

Spor dünyasından gelişmeler

A Milli Kadın Futbol Takımı, 2025 Avrupa Şampiyonası Elemelerinde İsviçre'ye 2-0 yenildi.

Beşiktaş, İtalya'da 4 kez gol kralı olan Ciro Immobile'yi İstanbul'a getiriyor. İmzanın kısa sürede atılması bekleniyor.

Sezonun üçüncü Grand Slam tenis turnuvası olan Wimbledon'da tek erkekler finali, Carlos Alcaraz ve Novak Djokovic arasında oynanacak.

Gençlerbirliği, Teknik Direktör Recep Karatepe ile sezon öncesi hedeflerini ve planlarını açıkladı. 21 yaşındaki Samed Onur’u transfer ederek kadrosunu güçlendiren Başkent ekibi, Trendyol Süper Lig'e yükselmeyi hedefliyor. Karatepe, taraftarlara mücadeleci bir takım izlettirmek istediklerini belirtti.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.