21 Eylül 2024’te neler yaşandı? 21 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

21 Eylül 2024’te neler yaşandı? 21 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: ZAFER ALTUNTAŞ

DÜNYADAN GELİŞMELER

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Elon Musk’ın Twitter hisselerini satın alırken menkul kıymet yasalarını ihlal edip etmediğine yönelik soruşturma kapsamında, Musk’ın mahkeme emrini ihlal ettiğini belirterek yaptırım talebinde bulunmayı planlıyor.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda son 3 günde 119 Filistinli yaşamını yitirdi.

Ukrayna’da popüler mesajlaşma uygulaması Telegram'ın devlet görevlileri tarafından kullanılması yasaklandı.

Lübnan ve İsrail arasındaki gerilim, Hizbullah'ın üst düzey komutanı İbrahim Akil'in öldürülmesiyle tırmandı.

adsiz-tasarim-35.png

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Gara, Hakurk ve Kandil'de toplam 17 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Fenerbahçe'nin eski Başkanı Aziz Yıldırım'ı dolandıran Murat E. hakkında açılan davada karar verildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yurt dışında tutuklu bulunan Beratcan Gökdemir’in liderliğindeki organize suç örgütüne karşı düzenlenen “Kuyu-27” operasyonu kapsamında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

AK Parti, 8. Büyük Olağan Kongresi için hazırlıklara başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 21-26 Eylül tarihleri arasındaki Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ziyareti dolayısıyla Cumhurbaşkanlığına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vekalet edecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Almanya'da düzenlenen yatırım buluşmasında büyük şirketlerin yöneticileri ve yatırımcılarla gerçekleştirdiği görüşmeleri değerlendirdi.

adsiz-tasarim-34.png

ANKARA’DAN GELİŞMELER

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmayı desteklemek ve yerel üreticilere katkıda bulunmak amacıyla önemli bir projeyi sürdürüyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin on birinci durağı Ankara oluyor.

Ankara Kültür Yolu Festivali Ankara’nın birçok noktasında etkinlikleriyle devam ediyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen Art Meydanı programı da Ankara’nın Ulus semtinde sanatseverlerle buluşuyor.

Ankaray’da çalışmayan havalandırma sistemi ve aşırı doluluk nedeniyle yolcular zor anlar yaşıyor. Metrolarda ve otobüslerde yaşanan sıkıntılara sosyal medyada tepki gösteren vatandaşlar, yetkililerden çözüm bekliyor.

Ankara'nın Mamak ilçesinde arkadaşının yanlışlıkla ateşlediği silahla vurulan bir kişi yaşamını yitirdi.

Ankara’nın Beypazarı ilçesine bağlı Adaören Mahallesi’nde, düğünlerde havaya ateş edilmesi muhtarlık kararıyla yasaklandı. Muhtar Yusuf Ok’un, mahalle meydanına astırdığı dikkat çekici pankart ile bu yasak tüm mahalleliye duyuruldu.

adsiz-tasarim-33.png

SPOR HABERLERİ

Trendyol 1. Lig’in 6. haftasında Gençlerbirliği, deplasmanda Siltaş Yapı Pendikspor’u 1-0 yenerek üç maçlık galibiyet serisi yakaladı. Başkent ekibi, bu sonuçla 11 puana ulaştı ve ligde üst sıralara yükselme iddiasını sürdürdü.

Trendyol 1. Lig'in 6. haftasında Sakaryaspor, Ankaragücü ile karşı karşıya geldi. Müsabaka, ev sahibi ekibin 2-1'lik galibiyetiyle sonuçlandı.

Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan dev derbide gülen taraf Galatasaray oldu. Sarı-kırmızılılar, zorlu mücadelede rakibini 3-1 mağlup ederek önemli bir galibiyet elde etti.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.