23 Eylül 2024’te neler yaşandı? 23 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

23 Eylül 2024’te neler yaşandı? 23 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

DÜNYADAN GELİŞMELER

İsrail ordusunun Lübnan’ın Başkenti Beyrut’a düzenlediği hava saldırısının ardından, Hizbullah’ın önemli komutanlarından biri olan güney cephesi komutanı Ali Karaki'nin hedef alındığı iddiaları üzerine Hizbullah'tan resmi bir açıklama geldi. Hizbullah, Karaki’nin hayatta olduğunu belirtti.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail’in ülkeye yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda ölenlerin sayısının 350’yi aştığını, 727 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Endonezya'nın kuzeyindeki Gorontalo kenti açıklarında 6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

Ümraniye'de motosiklet hırsızlığı nedeniyle yakalanan şüphelinin, arbede sırasında silahla ateş etmesi sonucu bir polis memuru şehit oldu, biri polis olmak üzere iki kişi yaralandı.

İstanbul Ümraniye'de, motosiklet hırsızlığı suçundan aranan Yunus Emre Geçti (19), polis memuru Şeyda Yılmaz'ı vurarak şehit etmişti. Katil tutuklanarak cezaevine girdi. Yunus Emre Geçti, adliyeye çöp poşetinin içinde sevk edildi.

İstanbul'da motosiklet hırsızlığı şüphesiyle gözaltına alınan bir şahsın kaçışı sırasında çıkan arbedede şehit olan 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz, memleketi Sivas'ta düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Tüm Spor İşletmeleri İşveren Sendikası Başkanı Nihat Güler, yaklaşan federasyon seçimleri öncesinde yaşanan olaylarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Güler, isim vermediği paylaşımında Modern Pentatlon Federasyon Başkan Adayı Nesibe Malkoç'un adaylık sürecinde karşılaştığı baskılara dikkati çekerek, yaşananları "ibretlik bir öykü" olarak nitelendirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bay­raktar, elektrik ve doğal gaz faturalarında düzenlemeye gidileceğini açıkladı. Bayraktar, çok tüketenin çok ödeyeceği bir fatura sistemine geçeceklerini açıkladı. Yeni sistemin 1 milyon aboneyi etkileyeceği belirtiliyor.

İYİ Parti'de kan kaybı hızla devam ediyor. Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay ve 7 yönetim kurulu üyesi, görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.

ANKARA’DAN GELİŞMELER

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılan değişikliklerin ardından harekete geçtiklerini belirtti ve belediye bünyesinde sahipsiz hayvanların çeşitli görevlere atanarak topluma kazandırıldığını ifade etti. Eğitimlerini tamamlayan 5 köpeğin belediyede farklı alanlarda görev aldığını belirten Başkan Beşikçioğlu, bu yeni dönemin hayvanlar için büyük bir adım olduğunu vurguladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 39 bin 414 ailenin 45 bin 568 çocuğu için toplamda 8 milyon 497 bin 600 TL tutarında süt desteği sağladıklarını belirterek bu desteklerin Başkent Kart’lara yatırıldığını ve çocukların her zaman yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bugün Türkiye'nin önde gelen tarihçilerinden Prof. Dr. İlber Ortaylı'yı ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu açıkladı.

Ankara'nın Çankaya ilçesinde sabah saatlerinde yaşanan trajik bir olayda, itfaiye ekipleri yangın ihbarı üzerine gittikleri bir evde yanmış bir erkek cesedi buldu.

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan’ın öncülüğünde başlatılan çöp konteynerleri yerleştirme çalıştırmaları ilçenin muhtelif notasında devam ediyor. Keçiören ilçesinin birçok bölgesine yerleştirilen yeni ve hijyenik konteynerler, mahallelerde uzun süredir yaşanan çöp sorununun giderilmesine önemli katkı sağlıyor.

Bilkent'te bu yıl 8'incisi organize edilen Kahve Festivali, Ankaralı kahve severleri ağırladı.

Gölbaşı Belediyesi, Mogan Gölü'nü eski doğal ve temiz görünümüne kavuşturmak amacıyla geniş çaplı bir temizlik çalışmasına start verdi.

Ankara Etimesgut ilçesine bağlı Piyade Mahallesi'nde altyapı çalışmaları hızla devam ediyor. 2020. Sokak’ta, mahalle sakinlerinin talebi doğrultusunda gerçekleştirilen ızgara imalatı ile su baskınlarının önüne geçildi.

SPOR DÜNYASINDAN GELİŞMELER

Trendyol 1. Lig'in 6. haftasında Şanlıurfaspor, kendi sahasında Fatih Karagümrük'ü ağırladı ve İstanbul ekibi maçı 3-1 kazandı.

Süper Lig’de Göztepe, Kayserispor’u 2-0 mağlup etti.

Trendyol Süper Lig'de Gaziantep FK evinde Trabzonspor’la 0-0 berabere kaldı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.