Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Son 22 yılda adalet sarayı sayısı 66'dan 369'a çıktı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'un Ümraniye ilçesinde meydana gelen silahlı saldırıda 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz'ın şehit olmasının ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Son 22 yılda adalet sarayı sayısı 66'dan 369'a çıktı
Yayınlanma:

Bakan Tunç, Antalya'nın Kemer ilçesinde yeni adalet sarayının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Yılmaz'a Allah'tan rahmet dileyerek, ailesine başsağlığı temennisinde bulundu.

Tunç, adaletin sağlanmasında kararlılık göstereceklerini vurgulayarak, "Suç ve suçlularla mücadelemizde taviz vermeden sonuna kadar ilerleyeceğiz. Milletimizin huzurunu bozmaya çalışan suç şebekeleriyle de kararlı bir şekilde mücadele edeceğiz" dedi. Ayrıca adaletin toplumsal barış ve huzurun teminatı olduğunu belirterek, yargı mensuplarının kutsal bir görev icra ettiğini ifade etti.

Kemer'de yapılan temel atma töreninde Tunç, Türkiye'de son 22 yılda adalet sarayı sayısının 66'dan 369'a, toplam kapalı alanın ise 500 bin metrekareden 6 milyon metrekareye ulaştığını açıkladı. Ayrıca, adaletin tecellisi için gerekli fiziki ve teknolojik altyapının güçlendirildiğine dikkat çekti.

Hakim ve savcı sayısının önemli ölçüde artırıldığını belirten Tunç, 2002'de 9 bin olan hakim-savcı sayısının bugün 25 bine yaklaştığını ifade etti. Hukuk mesleklerine giriş sınavının önemini vurgulayarak, eğitim kalitesini artırmak amacıyla kontenjanları düşürdüklerini ve Türkiye'nin en başarılı öğrencilerini hukuk fakültelerine çekmeyi hedeflediklerini söyledi.

Tunç, ayrıca yapay zeka uygulamalarının yargı hizmetlerinde kullanılacağını, İstanbul ve Antalya Havalimanları'nda mahkeme sistemleri kurarak vatandaşların yargı süreçlerine daha hızlı erişimini sağladıklarını bildirdi. Bakan Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yargı reformları ve yapay zeka uygulamalarıyla ilgili önemli hedeflerin belirleneceğini sözlerine ekledi.

Temel atma törenine Antalya Valisi Hulusi Şahin ve çeşitli milletvekilleri de katıldı. Tunç, "Huzurumuzu kaçırmak isteyen her türlü şer şebekesiyle mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.