29 Ağustos 2024’te neler yaşandı? 29 Ağustos’ta yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

29 Ağustos 2024’te neler yaşandı? 29 Ağustos’ta yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Joyce Msuya, İsrail'in saldırılarının devam ettiği Gazze Şeridi'nde durumun "umutsuzluğun ötesinde" olduğunu belirtti.

Türkiye’den gelişmeler

ORC Araştırma'nın 23-27 Ağustos tarihlerinde yaptığı AK Parti ve CHP'nin en beğenilen milletvekili anketi listesinde ilk 5'e Ankara'dan sadece bir isim girebildi. "Bu pazar seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" sorusuna ise yüzde 31.7 CHP yüzde 29.5 AK Parti cevabı verdi.

İstanbul Küçükçekmece'de seyir halindeki metrobüsün kaza yapması sonucu 1 kişi hayatını kaybederken, 45 kişi de yaralandı.

Türkiye'ye ait Aksungur silahlı insansız hava aracı (SİHA), Irak'ın Kerkük kenti yakınlarında Irak ordusu tarafından düşürüldü. Iraklı askeri yetkililer, SİHA'nın Türkiye'ye ait olduğunu doğruladı. Olay sonrası Türkiye, durumu netleştirmek üzere harekete geçti ve Ankara ile Bağdat arasında temas kuruldu.

İzmir’de 4 çocuğundan 3’ünü öldüren ve 1’ini yaraladıktan sonra intihar girişiminde bulunan Vesim Şimşek yaşamını yitirdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Brüksel'de düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı'na katıldıktan sonra Türkiye-AB ilişkilerine dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Fidan, Türkiye'nin uzun süredir bu tür toplantılara davet edilmediğini hatırlatarak, Türkiye'nin toplantıya çağrılmasını "müspet bir gelişme" olarak nitelendirdi.

Diyarbakır’da 21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran olayıyla ilgili olarak Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından yayın yasağı kararı alındı

CHP'nin tutuklu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay için TBMM'yi ikinci kez olağanüstü toplantıya çağırma talebine ilişkin olarak TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, şu anda eline böyle bir dilekçe ulaşmadığını belirtti. Kurtulmuş, “Geldi konuşuldu ve yasal olarak da tüketilmiş bir konu var. Aynı konuda olağanüstü toplantı talep edilemez” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, selefi Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan iddianameye sert tepki gösterdi. Özel, Kılıçdaroğlu'nun hapse atılmasını isteyenlere meydan okuyarak, "Bir önceki genel başkanımızı hapse atmak için mevcut genel başkanın cesedini çiğnemeniz lazım. Hodri meydan!" ifadelerini kullandı.

Irak Cumhuriyeti’nin 15 yaşından küçük ve 50 yaşından büyük umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarına vize muafiyeti sağlanmasına dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Adli tıp raporu sonucunda, 9 gündür kayıp olan Narin'in ağabeyinin kolundaki diş izlerinin, Narin'e ait olmadığı ortaya çıktı.

29 Ağustos 2024 Perşembe günü Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,78 değer kazanarak 9 bin 833,22 puandan kapanış yaptı.

Ankara’dan gelişmeler

Ankara'da 28 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleşen ve bir EGO otobüs şoförünün yaşlı bir vatandaşı darp etmesiyle sonuçlanan olayın ardından EGO Genel Müdürlüğü, konuyla ilgili detaylı bir açıklama yaptı. Olayın sosyal medyada geniş yankı uyandırmasının ardından kurum, söz konusu şoför hakkında disiplin sürecinin başlatıldığını duyurdu ve daha önce 20 yıl hapis cezası aldığı iddialarını da yalanladı.

Ankara Gazeteciler Cemiyeti’nde Nazmi Bilgin başkanlığındaki yönetimde yer alan Nursun Erel ve Önder Sürenkök istifa etti. İstifa sürecini ve perde arkasındakileri anadolugazete.com.tr'ye açıklayan Nursun Erel, "16 mütevelli heyetiyle bir vakıf kurarak Cemiyet'in bütün varlıkları tekele alınmak istendi." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından çiftçilere sunulan destek ödemeleri ağustos ayında da devam ediyor. “2024 Yılı Güz Dönemi Mazot Desteği” kapsamında, traktör ruhsatı ve çiftçi kayıt belgesi bulunan üreticilere mazot desteği sağlanacak.

Ankara’da, eski bakanlardan Abdüllatif Şener’in oğlu Bedirhan Şener, anneannesi Leyla Çetiner’i silahla öldürdüğü gerekçesiyle tutuklandı.

Özbekistan'ın ünlü şairi ve devlet adamı Alişir Nevai'nin anısına yapılan heykelin açılışı, Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan Gümüşhane Ihlamur Vadisi'nde gerçekleştirildi.

Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi timi Türk Yıldızları, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Ankara semalarında özel bir gösteri uçuşu gerçekleştirecek. Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Türk Yıldızları, bu özel gün için Başkent Ankara'da yoğun hazırlık süreci geçirdi.

Eski Güdül Belediye Başkanı Hava Yıldırım, ağustos ayında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdür Yardımcısı görevini getirildi. Yıldırım, göreve atanmasının ardından çalışmalarına devam ederken ilk ziyaretlerinden birini ise Kızılcahamam'a yaptı.

Sincan Belediyesi Ankaraspor, 7 yeni transferine imza töreni düzenledi.

Spor dünyasından gelişmeler

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında İsviçre'nin Lugano takımını konuk etti ve sahadan 5-1'lik galibiyetle ayrılarak adını gruplara yazdırdı.

Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi play-off turu rövanş maçında İsviçre’nin St. Gallen takımıyla Papara Park’ta karşılaştı. Normal süresi 1-1 sona eren karşılaşmada, Trabzonspor penaltılarda 5-4 mağlup olarak Avrupa defterini kapattı.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda mücadele eden milli tekvandacularımız, Türkiye'ye bir gümüş ve bir bronz madalya kazandırdı. Grand Palais'te düzenlenen para tekvando müsabakalarında gösterdikleri üstün performansla dikkat çeken Ali Can Özcan ve Meryem Betül Çavdar, madalya kürsüsünde yer alarak Türkiye'nin gururu oldular. Ali Can Özcan gümüş, Meryem Betül Çavdar bronz madalya aldı.

A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2026 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu’ndaki ikinci maçında Macaristan’ı 3-0 yenerek gruptaki ikinci maçında ilk galibiyetini elde etti.

Son dakika gelişmesine göre UEFA, Trabzonspor'a St. Gallen ile oynanan UEFA Konferans Ligi Play-off karşılaşmasında bordo-mavili taraftarların neden olduğu olaylar nedeniyle 2 yıl ertelemeli 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.