Açış dersini İlber Ortaylı yaptı: Mülkiyeliler 164 yaşında

Cumhuriyet’in 100. yılında 164. yılını kutlayan Siyasal Bilgiler Fakültesi (Mektebi Mülkiye) açış dersi konuşmasını Prof. Dr. İlber Ortaylı yaptı.

Açış dersini İlber Ortaylı yaptı: Mülkiyeliler 164 yaşında
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SAMET EKER

Siyasal Bilgiler Fakültesi ( Mektebi Mülkiye), 164. yılı kutlamalarında açış dersi konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. İlber Ortaylı, "Mülkiyelilik bir imtiyaz değil, sıkıntıdır.” dedi.

untitled-1-007.jpg

"165.YILINIZ KUTLU OLSUN"

Açış dersini yapan Prof. Dr. İlber Ortaylı , “Normalde Mülkiyelilerin tarihi 1858’dir. Tarihe geç kaydolduğunuz için bir yıl kaybınız var. Yani 165. yılınız kutlu olsun. Benim için üniversite ODTÜ’dür ama Mektebi Mülkiye başka bir şeydir. Bu Mektebi anlayabilmek için buradan mezun bürokratların hatıratlarını okumak lazım. Mülkiyelilik bir imtiyaz değil, sıkıntıdır.” diye konuştu.

untitled-1-008.jpg

"DEVLETİN MUTFAĞIYIZ"

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, “Siyasal bilgiler fakültesinden mezun olan devlet adamlarımızın Türk milletine ve devlete büyük hizmetler etmiştir. Cumhuriyetin 100. yılında her geçen gün kalite artıyor ve bizim için bir gurur kaynağı oluyor. 1859 yılında İstanbul’da kurulan mektebi Mülkiye daha sonrasında Ankara’ya getirilerek Ankara’nın en güzide yapılarından biri oldu. Ankara Üniversitesi fakülteleri, konservatuvarı ve araştırma merkezleri ile büyük bir çınar haline geldi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi devletimizin mutfağı konumundadır ve biz bundan gurur duyuyoruz.” diye günün anlam ve önemine yönelik konuşma yaptı.

untitled-1-009.jpg

"TARİHİMİZDEN GÜÇ ALIYORUZ"

Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Orhan Çelik, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bugün burada mülk Türkiye’nin kuruluşunun 164. yılını kutlama ayrıcalığını yaşıyoruz. Bunun haricinde aramızda mezuniyetinin 50. kutlayan çok değerli Mülkiyeler de var. Avrupa’da ve hatta dünyada kendi Siyasal süreçleri içerisinde bir cumhuriyet kurmuş ve onu güçlendirerek yaşatabilmiş millet çok fazla değildir. Cumhuriyetimiz bir büyük birikim üzerine kurulmuştur. Cumhuriyet sürekliliği kurumlar vasıtasıyla korunabilmek ve bu kurumlardan biri de Mülkiyedir. Mülkiyenin bugünkü temsilcileri ve yöneticileri olarak tarihimizden aldığımız güçle geleceğe güvenle yol alıyoruz.”

untitled-1-010.jpg

"GAZİ’NİN VERDİĞİ SORUMLULUĞUN BİLİNCİNDEYİZ"

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Dördüncü sınıf öğrencisi Hüseyin Can Altunok, Cumhuriyet’in 100. yılında Mülkiyenin 164. yılının kutlamanın heyecanı içerisinde olduklarını dile getirerek, “4 Aralık sadece bir kuruluş yıl dönümü değildir. Mülkiye‘nin bu anlamlı günü geçmişin ışığında geleceği şekillendirecek olan ekolün güçlü bir ifadesidir. Mülkiye bu misyonu 164 yıldır üstlenmektedir. Cumhuriyet’in ilanı ile birlikte, Mülkiyenin rolü daha da belirginleşti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Mülkiyenin bu sorumluluk bilincinde olduğunun farkındadır. Biz Gazi’nin bize verdiği ödevleri tamamlamak ve aktarmak için burada olduk buradayız ve burada olacağız.” ifadeleriyle Mülkiyeli olmanın önemine değindi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.