Anadolu’dan haberler

Tokat, Kayseri, Çorum ve Konya’da bir dizi gelişmeler yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak sizler için derledik.

Anadolu’dan haberler
Yayınlanma:

Tokat’ta bir kişi kendi topladığı mantarlardan zehirlenerek hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Çorum İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş ve trafik denetimleri kapsamında geniş kapsamlı bir huzur uygulaması gerçekleştirdi. Kayseri’de, ucuz arsa vaadiyle dolandırıcılık yapan 7 şüpheli yakalandı. Konya'nın Karapınar ilçesinde, İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi'nde yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

tokat.jpg

TOKAT’TA ZEHİRLİ MANTAR HASTANELİK ETTİ

Tokat'ın Zile ilçesinde 63 yaşındaki Beynur Ayten, kendi topladığı zehirli mantarları pişirip yedikten sonra fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Ailesi tarafından Zile Devlet Hastanesi'ne götürülen Ayten'e gıda zehirlenmesi teşhisi konuldu ve yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

orum-corum.jpg

ÇORUM’DA HUZUR UYGULAMALARI

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş ve trafik denetimleri kapsamında geniş kapsamlı bir huzur uygulaması gerçekleştirdi. Merkez ve ilçelerde eş zamanlı olarak yapılan denetimlerde, mahallelerde, park ve umuma açık alanlarda kontroller yapıldı. İl Emniyet Müdürü Arif Pehlivan da uygulamaları yerinde denetleyerek vatandaşlarla sohbet etti. Uygulamalar sonucunda 3,978 şahsın GBT sorgusu yapılırken, 1,218 araç kontrol edildi; 103 araca 359,723 TL para cezası kesildi. Ayrıca, yapılan denetimlerde bir adet ruhsatsız tüfek ve sentetik ecza maddesi ele geçirildi.

kayseri-dolandirici.jpg

KAYSERİ'DE DOLANDIRICILARA OPERASYON

Kayseri’de, ucuz arsa vaadiyle dolandırıcılık yapan 7 şüpheli yakalandı. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir internet sitesi üzerinden satış ilanları vererek mağdurları dolandıran kişilere yönelik operasyon düzenledi. Gözaltına alınan şüphelilerden 3'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Operasyonda 13 telefon, 3 laptop, 2 flaş bellek ve 16 simkart ele geçirildi.

konya.jpg

KONYA’DA YANGIN TATBİKATI

Konya'nın Karapınar ilçesinde, İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi'nde yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikata okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Öğrencilere yangın anında yapılması gerekenler ve yangına nasıl müdahale edileceği konularında bilgi verildi. Tatbikat sırasında yangın alarmı verilerek öğrencilerin düzenli bir şekilde tahliyesi sağlandı. Okul Müdürü Ünal Cesur, afete hazırlık konusunda farkındalığın artırılması amacıyla bu tür eğitimlerin önemli olduğunu vurguladı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.