Ankara merkezli FETÖ operasyonu: Gözaltılar var

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında, Ankara merkezli 19 ilde düzenlenen operasyonlarda 29 şüpheli gözaltına alındı.

Ankara merkezli FETÖ operasyonu: Gözaltılar var
Yayınlanma:

FETÖ'nün emniyet yapılanmasına yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Başkent merkezli 19 ilde düzenlenen operasyonlar sonucu 41 şüpheliden 29'unun gözaltına alındığını açıkladı.

Örgütün, Emniyet personelini kendi sistemine dahil etmek, kodlamak ve örgütsel bağlılıklarını takip etmek amacıyla geniş bir sızma operasyonu gerçekleştirdiğini tespit eden Başsavcılık, 6'sı halen çeşitli kamu kurum veya kuruluşlarında aktif olarak çalışan kamu personeli olmak üzere 36 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Ayrıca, HTS analizleri ve içerik çözümleme raporlarına göre, Bylock isimli gizli haberleşme aracını başkaları adına kayıtlı GSM hatları üzerinden kullandığı tespit edilen 5 kişi için de gözaltı kararı verildi.

Toplamda 41 şüpheli için gözaltı kararı çıkarıldı. Şüphelilerden 29'u yakalandı. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, diğer şüphelilerin yakalanması ve işlemlerinin tamamlanması için çalışmalarına devam ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.