Bakan Uraloğlu Ankara'da 'verilerin çalınması' tartışmalarına nokta koydu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara’da düzenlenen Evrensel Posta Birliği (UPU) Bölgesel Strateji Forumu'nda, Türkiye'de 85 milyon vatandaşın kişisel verilerinin çalındığı iddialarına ilişkin soruları yanıtladı.

Bakan Uraloğlu Ankara'da 'verilerin çalınması' tartışmalarına nokta koydu!
Yayınlanma:

Uraloğlu, kamuoyunda uzun süre tartışılan bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Şu anda Türkiye’nin gündeminde kişisel verilerin çalınmasıyla ilgili herhangi bir durum söz konusu değildir" dedi.

“ÇALINMA OLAYI OLMAMIŞTIR”

Bakan Uraloğlu, kişisel verilerin çalınması iddialarının geçmişte de konuşulduğunu ancak bugün için böyle bir durumun bulunmadığını vurguladı. Uraloğlu, "Türkiye'nin şu anda kişisel verilerinin çalınmasıyla ilgili bir gündemi yoktur. O dönem kendi içinde konuşulmuş, kapanmıştır. Çok net söylüyorum; kimse ortalığı bulandırmasın" ifadelerini kullandı.

"SÖZLER CIMBIZLA ÇEKİLEREK HABER YAPILMASIN"

Uraloğlu, medyada yer alan haberlerin bazı kısımlarının cımbızla çekilip farklı anlamlar yüklenerek kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini öne sürdü. Bu tür haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Bakan, "Söylenilen bir lafı cımbızla çekip, sanki Türkiye’de kişisel verilerin çalındığına dair güncel bir olay varmış gibi kimse haber yapmasın" diyerek basına uyarıda bulundu.

GEÇMİŞTE TARTIŞILAN KONU, GÜNDEMDEN ÇIKTI

Bakan Uraloğlu, geçmişte bu konunun tartışıldığını kabul ederek, "O süreçte bazı bilgilerin elde edildiği doğru" ifadelerini kullanmıştı. Ancak bugün için bu olayın Türkiye’nin gündeminde olmadığını ve tartışmaların kapanmış olduğunu belirtti. "Yıllar sonra gündeme getirip, güncel bir konuymuş gibi sunmak doğru değildir" diyen Uraloğlu, verilerin güvenliğinin devletin kontrolü altında olduğunu vurguladı.

"KİMSE BÖYLE BİR GÜNDEM OLUŞTURMASIN"

Uraloğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada kişisel veri güvenliğiyle ilgili bir gündem olmadığını defalarca tekrarladı ve bu konuda spekülasyon yapılmaması gerektiğini söyledi. "Türkiye’de şu anda kişisel verilerin çalınmasıyla ilgili bir gündem yoktur. Siz de lütfen böyle bir gündem oluşturmayınız" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.