Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İşgücü Uyum Programı için Bakan Işıkhan'la görüştü: İUP'ta ödenecek ücret 12 bin TL olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul'u kabul etti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İşgücü Uyum Programı için Bakan Işıkhan'la görüştü: İUP'ta ödenecek ücret 12 bin TL olacak
Yayınlanma:

Görüşmede, 29 Ağustos'ta tanıtılan İşgücü Uyum Programı (İUP) ve okulların personel ihtiyacını çözmeye yönelik adımlar ele alındı.

Yalçın, okulların temel hizmet ihtiyaçlarını karşılayamayan, sosyal güvence ve ücret adaletsizliği üreten İUP’nin mevcut haliyle etkili bir çözüm olmadığını dile getirdi. Eğitimin kalitesini artırmak için yardımcı hizmetlerin eksiksiz yerine getirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Ali Yalçın sosyal medya paylaşımında yaptığı açıklamada "Görüşmemiz üzerine Bakan Sn.Işıkhan, İUP kapsamında ödenecek ücretin 12.000 TL’ye yükseltilmesi ve ilgili mevzuattaki eksikliklerin giderilmesi için çalışma yapacaklarını belirtti. li mevzuattaki eksikliklerin giderilmesi için çalışma başlatılacağını belirtti." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.