Başkent idare etti

Başkent ekipleri hafta sonu birbirinden zorlu maçlara çıktı. Gerek şampiyonluk yolunda, gerekse ligde kalabilmek için yeşil sahalarda ter döken Başkent takımları haftayı genelde başarılı sonuçlarla tamamladı.

Başkent idare etti
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER

ORHUN YILDIZ

Spor Toto Süper Lig’de 19’ncu hafta geride kaldı. Ligde Beşiktaş şampiyonluk yolunda emin adımlarla yoluna devam ederken, Kara Kartalın en yakın takipçisi Medipol Başakşehir ikinci sıradaki yerini korudu. Beşiktaş ligin güçlü takımlarından Atiker Konyaspor’u 5-1 gibi farklı bir skorla geçerek hem futbol ziyafeti sundu hem de şampiyonluğun en güçlü adayı olduğunu bir kez daha gösterdi.

FENERBAHÇE AĞIR YARA ALDI

19’ncu haftanın sürpriz sonuçlarından birisine Kayseri’de şahit olduk. Ev sahibi Kayserispor ligde kalma yolunda kendisi için büyük önem taşıyan maçta Fenerbahçe’yi 4-1 yenerek rakibine büyük yara verip şampiyonluk umutlarını bitirirken sahadan 3 puanla ayrılan Kayserispor ligde kalma yolunda ilk adımı atmış oldu. Galatasaray haftanın farklı skorlarından birisini almayı başardı. Akhisar Belediyespor karşısında aldığı 6-0 gibi farklı skorla şampiyonluk yarışının içinde olduğunu bir kez daha gösterdi.

GENÇLER İDARE ETTİ

Başkentin kırmızı siyahlı ekibi Gençlerbirliği kendi sahasında bir diğer Ankara ekibi Osmanlıspor’u ağırladı. İlk yarıda rakibine oranla ortaya güzel bir futbol koyan kırmızı siyahlılar devreyi 1-0 önde kapatmasına karşın ikinci yarıdaki Osmanlıspor baskısına karşı koyamayınca doksan dakika sonunda 1 puanla ayrılarak ikinci yarının ikinci maçında puanla tanıştı.

OSMANLILAR PUANI KAPTI

19 Mayıs Stadı’nda Gençlerbirliği’ne konuk olan Osmanlıspor ilk yarıda ortaya koyduğu kötü futbolla hayal kırıklığı yaratırken ikinci yarıdaki oyunu ile 1 puanı hak ettiğini gösterdi. İlk yarıdaki kötü futbolu ikinci yarıda üzerinden atan ve baskılı oyununun karşılığının Musa Çağıran’ın ayağından bulduğu golle alan Yeniçeriler puanla ayrılarak kötü gidişata son verdi.

SARI LACİVERT ÇIKARMA

TFF 2. Lig Kırmızı Grup 20. haftasında Karşıyaka ile MKE Ankaragücü İzmir Atatürk Stadı'nda bir araya geldi. Karşılaşmayı MKE Ankaragücü 2-0 kazandı. Zirve mücadelesi veren sarı lacivertliler aldığı bu galibiyetle şampiyonluk yolunda iddiasını korudu. Ankaragücü’nün kalesini devre arasında transfer edilen Korcan Çelikay korurken, Başkent temsilcisinin golleri 28’nci dakikada Muharrem Ozan Cengiz ve 90’ dakikada Ömer Bozan’ın ayağından geldi.

ETİMESGUT’TA HAYAL KIRIKLIĞI

TFF 2. Lig Kırmızı Grup 20. haftasında Sarıyer ile Etimesgut Belediyespor Yusuf Ziya Öniş Stadı'nda bir araya geldi. Karşılaşmayı ev sahibi Sarıyer 1-0 kazandı. İkinci yarıya iddialı kadro kurarak 10 yeni oyuncu transfer ederek başlayan Etimesgut tam bir hayal kırıklığı yarattı. Etimesgut 20 maç sonunda 26 puanla 11’nci sırada yer alıyor. Ev sahibi Sarıyer’in tek golünü 20’ dakikada Yaser Yıldız attı.

KEÇİÖRENGÜCÜ PUANLA DÖNÜYOR

TFF 2. Lig Beyaz Grup 20. haftasında Kocaeli Birlik Spor ile Keçiörengücü ile Alparslan Türkeş Stadı’nda karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Tugay Kaan Numanoğlu, Turgut Evran ve Onur Yoldaş hakem üçlüsü yönetti. Ligde şampiyonluk mücadelesi veren Keçiörengücü sahadan 2-2’lik sonuçla berabere ayrılarak haftayı 1 puanla kapattı. Keçiörengücü oynadığı 20 maç sonunda topladığı 35 puanla ligde 5’nci sırada yer alıyor.

HACETTEPE SPOR VURGUN YEDİ

TFF 2. Lig Beyaz Grup 20. haftasında Hacettepe Spor ile Büyükçekmece Tepecikspor Cebeci İnönü Stadı'nda bir araya geldi. Karşılaşmayı Büyükçekmece Tepecikspor 1-0 kazandı. Ligde kalma yolunda kendisi için büyük önem taşıyan maçta hemen altındaki Büyükçekmece Tepecikspor’a kaybedilen maç sonunda teknik direktör Cafer Aydın ile yollar ayrıldı. Maçın tek golü 34’dakikada Rıdvan Çelik’in ayağından geldi. Bu maçın ardından Hacettepe 18 puanla 17’sırada kaldı.

BUGSAŞ SPOR KAYIP

Spor Toto 2. Lig, Kırmızı Grupta şampiyonluk mücadelesi veren lider Gümüşhanespor’a deplasmanda konuk olan Bugsaş Spor A.Ş sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Gümüşhane bu sonuçla 43 puanla şampiyonluk yolunda bir adımı daha kayıpsız geçti. Yenişehir Stadı’nda mücadeleyi Yasin Kol, Şener İnan, Burak Cansız hakem üçlüsü yönetti. Ev sahibi ekibin tek sayısını 38’dakikada Ali Özgün attı. Oldukça soğuk ve ayaz bir havada oynanan zeminde her iki takımın oyuncuları kar ve buzla mücadele etmek zorunda kaldı.

ADLİYE CEZAYI KESTİ

TFF 3. Lig 3. Grup 20. haftasında Adliyespor ile Denizli Belediyespor’u Ankara Ostim Stadı'nda bir araya geldi. Karşılaşmayı Adliyespor 2-0 kazandı. Ligde son sırada yer alan rakibi karşısında rahat bir oyun ortaya koyan Adliyespor’un ligde şampiyonluk iddiası bulunmuyor. Adliyespor 30 maç sonunda 23 puanla ligde 12’nci sırada yer alıyor. Maçın golleri dakika 14 Önder Akdağ, dakika 43 Kadir Torbacı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.