Başkentliler idare etti

Ankara takımları ikinci ligde başarılı sonuçlar alırken, Spor Toto Süper Lig’de eden iki takımımız Kupaya veda ederek hayal kırıklığı yarattılar. Ankaragücü ve Etimesgut farklı galip gelerek haftanın kazanları oldu.

Başkentliler idare etti
Yayınlanma:
Güncelleme:

ORHUN YILDIZ

Başkent takımları haftayı geçen haftayı olumsuz kapatırken özellikle Ziraat Türkiye Kupası’nda alınan başarısız sonuçlar Ankaralı futbolseverleri hayal kırıklığına uğrattı. Gençlerbirliği ve Osmanlıspor’un elenmesi Başkent futbolu adına kara tablo olarak geride kaldı. Ankaragücü, Etimesgut Belediyespor, Keçiörengücü aldıkları başarılı sonuçlarla Ankara’nın gururu oldular.

GENÇLER ŞAŞIRTII

Grubunu lider bitiren Gençlerbirliği sahasında çeyrek finale yükselmek için çıktığı mücadelede Kayserispor karşısında hiç beklemediği sonuçla kupaya veda eden ilk takım oldu. İlk yarısını 2-0 yenik kapattığı mücadelede farkı kapatmasına karşın sahadan 3-2’lik skorla mağlup ayrılarak umutlarını bir sonraki seneye bıraktı. Kupayı kazanıp önceki haftalarda hayatını kaybeden efsane Başkan İlhan Cavcav’a götürme isteğini yerine getirememenin üzüntüsü daha da büyük oldu.

OSMANLI ÇOK KAÇIRDI

Kupaya veda eden bir başka Ankara temsilcisi de Osmanlıspor oldu. Deplasmanda Kasımpaşa karşısında başarılı bir futbol ortaya koymasına karşın elenmekten kurtulamadı. Maçın genelinde rakibinden daha iyi futbol oynamasına karşın yakaladığı çok sayıdaki gol pozisyonundan yararlanamayınca maç uzatmalara gitti. Uzatma dakikalarında da yine Osmanlıspor çok fırsat yakaladı çeyrek final için fakat bunlardan yararlanamadı. Uzatmalarda Turgut Doğan Şahin’in ayağından gelen gole engel olamayınca onlarda çeyrek final göremeden kupanın dışında kaldılar.

ANKARAGÜCÜ MAÇ FAZLASIYLA LİDER

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden MKE Ankaragücü Ankara 19 Mayıs Stadı’nda ağırladığı İnegölspor karşısında fazla zorlanmadan 3-0 gibi farklı bir skorla ayrılarak maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Ankaragücü’nün golleri Emre Kara, Kenan Özer ve Enes Kubat’tan geldi. Ankaragücü bu hafta sonu liderlik yolunda çok zor bir maça çıkacak. İkinci sıradaki Gümüşhanespor ile gerçek liderlik için kozlarını paylaşacak sarı lacivertliler bu maçı kazandığı takdirde şampiyonluk yolunda bir engeli daha aşmış olacak.

ETİMESGUT NEFES ALDI

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden bir başka Başkent temsilcisi Etimesgut Belediyespor kurduğu iddialı kadrosunun ürünlerini toplamaya başladı. Grubun iddialı takımlarından birisi olacağı izlenimi vermesine karşın aldığı başarısız sonuçlarla hayal kırıklığı yaratmıştı. Son iki hafta toparlanan Etimesgut Kemal Atatürk Stadı’nda karşılaştığı Eyüpspor karşısında adeta gol oldu yağdı. Rakibini 4-0 gibi farklı skorla yenerek haftayı 3 puanla kapatmayı başardı.

HACETTEPE DİRENİYOR

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup 21. haftasında ligin alt sıralarında bulunan ve ligde kalmak için büyük mücadele veren Hacettepe Spor zorlu Zonguldak Kömürspor ile 0-0 berabere kalarak haftayı 1 puanla kapattı. Ligde kalmak yolunda puanları birer birer toplamaya başlayan mor beyazlıların bir maçı eksik.  Sondan ikinci sırada bulunan Hacettepe oynadığı 20 maç sonunda 19 puan toplamış durumda.

DEMİRSPOR PUANI KAPTI

Spor Toto 3. Lig 1. Grup 23. haftasında deplasmanda Altay ile Ankara Demirspor İzmir Atatürk Stadı'nda bir araya geldi. Karşılaşma beraberlik ile sonuçlandı. Ligde zirve mücadelesi veren Altay karşısında ortaya koyduğu futbolla sahadan 1 puanla ayrılan Demirspor ligin orta sıralarında yer alıyor. Maçın golleri Altay adına 33’ncü dakikada Abdülkadir Akyıldız, Ankara Demirspor adına 50’nci dakikada Fatih Baydemir’in ayağından geldi.

baskent-takimlari.jpg

KEÇİÖREN’İN İNADI İNAT

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup 21. haftasında Keçiörengücü ile Sivas Belediyespor Ankara Aktepe Stadı'nda bir araya geldi. Karşılaşmayı 2-0 kazanan Keçiören zirve yolundaki emin adımlarla yürüyüşüne devam ediyor. Keçiören’in gollerini 9’ncu dakikada Yıldıray Koçal ve 78’nci dakikada Ahmet Güven attı. Keçiören oynadığı 21 maç sonunda topladığı 38 puanla ligde dördüncü sırada bulunuyor.

DİĞERLERİ NE YAPTI?

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup 21. haftasında Bugsaş Spor ile Tokatspor Ankara Ostim Stadı'nda bir araya geldi. Karşılaşma 0-0 beraberlikle sonuçlandı. Her iki takımda ortaya koydukları futbolla geçer not olamadı. Bugsaş topladığı 25 puanla ligde 13’ncü sırada yer alıyor.

TFF 3. Lig 3. Grup 21. haftasında Ankara Adliyespor deplasmanda Orhangazispor ile Adliyespor Orhangazi İlçe Stadı'nda bir araya geldi. Karşılaşmayı ev sahibi Orhangazispor mücadeleden 5-2 gibi farklı bir skorla ayrılarak haftayı 3 puanla kapattı.

Netice itibariyle Ankara takımları genelde haftayı başarılı kapatırken Süper Lig takımlarının aldığı sonuçlar üzdü. İkinci ligde mücadele eden takımlar maçlarını kazanarak yollarına kayıpsız devam ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.