Berat Kandili ne zaman? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu?

Berat Kandili'ne sayılı günler kala, müslümanlar için bu mübarek günün anlamı ve ibadetleri önem kazanıyor. Berat Kandili, Receb ayının ilk manevi günü olan Regaib Kandili ve Miraç Kandili'nin ardından geliyor.

Berat Kandili ne zaman? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu?
Yayınlanma:

Regaib Kandili ve Miraç Kandili'nden sonra kutlanan Berat Kandili İslam dünyasında müslümanlar tarafından en özel günlerden biri olarak kabul ediliyor.

BERAT KANDİLİNDE ORUÇ TUTULUR MU?

Bu yılın Berat Kandili, 24 Şubat 2024 Cumartesi gününe denk geliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan dini takvime göre belirlenen bu tarih, Müslümanlar için özel bir anlam taşıyor ve bu geceyi ibadetle geçirmek isteyenler için önemli bir fırsat sunuyor.

Berat Kandili'nde yapılacak ibadetler arasında namaz kılma, Kur'an okuma, dua etme ve ibadetin yanı sıra hayır işlerinde bulunma gibi eylemler de yer alıyor.

Müslümanlar, Berat Kandili'ni ibadetle geçirmenin pek çok sevabı ve feyzi olduğuna inanıyor. Bu inanç, Hz. Muhammed'in (s.a.v) bir hadisinde de dile getiriliyor. Hadise göre, Şaban ayının on beşinci gecesi, yani Berat Kandili gecesinde ibadet etmek ve ertesi gün oruç tutmak önemlidir. Çünkü bu gece, güneş batıp fecir oluncaya kadar Allah'ın mağfiret ve rızık isteyenleri karşılama duasını kabul ettiği bir zaman dilimidir.

BERAT KANDİLİNİN ÖNEMİ NEDİR?

Berat Kandili, Kur'an'ın Dünya semasına toptan indirildiği gecedir. Buna 'inzâl' denir. Bu gece, Kadir Gecesi'nden farklı olarak Kur'an'ın tamamının Dünya'ya indirildiği bir gecedir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.